Elkeser√≠tŇĎ √©s tanuls√°gos tapasztalatok olvashat√≥k a s√©r√ľlt vagy speci√°lis gyerekekkel foglalkoz√≥ int√©zm√©nyvezetŇĎk p√°ly√°zataiban.

Az oktat√°si rendszer √°tszervez√©se √©s k√∂zpontos√≠t√°sa ezeket az int√©zm√©nyeket is √©rintette, a p√°ly√°zatokb√≥l pedig a 444 k√©sz√≠tett v√°logat√°st, melyben p√©nzhi√°nyr√≥l, m√©ltatlan k√∂r√ľlm√©nyekrŇĎl √©s olyan gyerekekrŇĎl lehet olvasni, akiken √≠gy egyre kev√©sb√© tudnak seg√≠teni.

A cikk hosszan r√©szletezi ezeket a probl√©m√°kat, melyekhez m√©g idi√≥ta b√ľrokr√°cia is t√°rsul. Erre persze lehet azt mondani, hogy h√°t ez el√©g szomor√ļ, de nekem is megvan a magam baja, meg hogy aki s√©r√ľlt gyerekekkel akar foglalkozni, az tudja, mire sz√°m√≠tson, de ezt az eg√©sz attitŇĪd√∂t remek√ľl √∂sszefoglalta egy kommentelŇĎ: "Ez a magukat t√∂k√©letesnek √©rzŇĎ √°tlagh√ľly√©k orsz√°ga, ahol a t√ļlnyom√≥ t√∂bbs√©g rosszul leplezett undorral √©s len√©z√©ssel viseltetik mindenki ir√°nt, aki egy kicsit is k√ľl√∂nb√∂zik az ŇĎ korl√°tozott vil√°gk√©p√©nek ide√°lj√°t√≥l."

Fotó: Franklin Reyes/AP