Néhány napja mutattam be Szirmai Gábor félórás szösszenetét, amelyben rengeteg alkatrészről, kütyüről mesél szeretettel és rendkívül szórakoztatóan. Egyből a szívembe zártam, úgy hogy nagyon megdöbbentem, mikor szatyi azt írta, több könyvét is olvasta és ez alapján kicsit árnyaltabban látja a képet:

Advertisement

"Volt egy úgynevezett kastélyépítkezése a csobánchegyen, ahol a helyiekkel nem igazán sikerült jószomszédi viszonyt kialakítania. Ő csak egyszerűen parasztként emlegeti a helyieket. Aztán hosszan taglalja, hogy milyen védelmi berendezéseket épített a kastélyba. De könyörgöm, milyen ember az, aki emberölő szerkezetekről ilyen meghatott szeretettel ír és előre eltervezi, hogy hogyan fognak működés közben a bizonyítékok megsemmisülni, amikor a lángszóró, a nagyfeszültségű sokkoló vagy a teleszkópszárból készült rugós belezőkampó működésbe lép, vagy hogy mit kezd majd a holttestekkel."

Majd, hogy egyértelműbb legyen, miről is van szó, küldött két részletet a Csobánczi történetek című művéből:

"Szinte markomban érzem ahogy magamhoz ölelve átfogom és kicsit megszorítom a kecses labdához hasonló, szelepbimbójával tenyérközepemet ingerlő,a természettől csodálatosan megformált, szabályos gömböcske alakú, Vénusztól is megirigyelt süritettlevegő tartányomat, mely az éltető meleget adó lángszórócskák benzinét nyomta ki, ha izgalmi állapotba került. Orrocskámmal finoman cirógatva a könnyűbenzintartányokat, szinte beszippantom a lángszórócskák könnyű esti párlatát, ahogy a dilatáció miatt picit levegőztek az üde esti fuvallatban, mutatóujjam bőrlécein majdnem érzem, ahogy végigsimítom gépecskéim két kecses lába közti vájatban – a kilövőpályán - a göndör, fekete rugócskákat, éppen, hogy ujjbegyem hegyével érintem az érzékeny, parányi rózsaszin csuklót, nehogy elsüljön (a piros túl feltűnő szín lett volna, de a rózsaszin mégis jó figyelmeztető, hogy vigyázat: ez veszélyes pont!)."

"A harmadik gépezet még raffináltabbra sikerült: a betörőnek a közeledésekor egy álpuszpáng-ágat kellett félrehajtania. Az álpuszpáng egy levelén finom drót szál húzódott, melynek elmozdulása működtette a kapcsolót. Erre a falból kicsapódott két darab egy méteres acél-hegyű dárda, melyet mótorkerékpár telescopekból nyertem ki. Ennek a pokolgépnek két nevezetessége volt: az egyik, hogy fényképezőgépet is elsütött, a másik, hogy megvolt a próbaüzeme, pár deciliter csapolt vért eredményezve köpölyözéssel enyhített a roma hevületén.. Ez a pokolgép sátáni módon készült el, mert egy ezredmásodperccel a dárdák kilövése előtt kurva nagyot durrant, és egy vacu villant is a fényképezőgép közelében. Igy az áldozat a tekintetét megfelelő helyre irányozva, a durranástól lebénulva várhatta a teljeskörű szolgáltatás lefolyását."

Advertisement

Hát el vagyok szomorodva...

Illusztrációnak most egy saját gyártású videóját illesztettem be, amelyben afrikai folyóban állva filmezi magát, de van benne varrógépes kőmegmunkálás és harmóniumjavítás is. Na meg persze rengeteg Bill Gates-utálat, miként az a videó címéből is kiderül. 45 perc, szóval időnként tekergetésre ajánlott, de nagyon klassz részeket lehet benne találni.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter