Illustration for article titled Fura, hogy horgászként miért nem a boltstoptörvényt dobta vissza Áder

Pedig az ő önző szempontjából is lett volna értelme. Merthogy ez a hülyeség a pecásokra méri a legdurvább csapást.

Lecsaphatott volna a Keszegek Embere, és bár az imént a fél magyar sajtó félreértett egy MTI-gyorshírt, és azt hitte, hogy ez történt, később kiderült, hogy mégsem.

Advertisement

Jól megcseszték ugyanis a mi 300 ezres kisebbségünket, minket, akiknek egy sűrű nádas mélyén álló stégről nem egy jó nyári kefe jut eszünkbe, mint minden normális embernek, hanem egy nyári pontyozás. A vasárnapi zárva tartás szinte mindenkinek rossz, de azok belül a pecásoknak a legrosszabb. A magyar horgászok túlnyomó része leginkább hétvégén tud pecázni. Elsöprő többségük pontyra, keszegfélére és más békés halakra hajt gilisztával, csontkukaccal vagy kukoricával.

A pontyokkal durván teletelepített fizetős műanyag tavakat kivéve a dolog úgy működik, hogy az ember nekivág hajnalban, a kiszemelt vízhez legközelebbi, horgászbolttal is rendelkező településen megveszi a napijegyét és a friss élőcsalit, plusz amit elfelejtett magával vinni, aztán horgászik. A kormány idióta törvénye sok más szokás mellett ezt is lehetetlenné teszi. Ott, ahol nem családi vállalkozás a horgászbolt. Oké, nemrég elindult a horgaszjegy.hu, ahol az okostelefonosok online is vehetnek területit egy rakás helyre, de a pecában aztán tényleg nem mindenki okostelefonos, és itt sem lehet mindenhová venni. És ez eleve csak a dolog jegy része, élő csalihalat például szinte senki sem vesz előre, mert megdöglene, hacsak nincs az embernek haltartó hordója vagy ilyesmije.

Szóval jó nagy szívás nekünk ez az egész, leginkább a budapesti horgászoknak. A város belsejében ugyanis annyira megritkultak a horgászboltok, hogy egyáltalán nem evidens, hogy egy dolgozó ember hétközben képes legyen eljutni a boltba. Mindent meg lehet oldani persze, de ez az egész baromi nyögvenyelőssé tette azt, ami szórakozás lenne elvileg.

Advertisement

Ja és persze kinyírja azokat a vidéki boltokat, ahol nem a tulaj vagy a közvetlen családtagjai dolgoznak, hiszen ezek a forgalmuk igen komoly részét bonyolítják szombat-vasárnap.

Share This Story

Get our newsletter