Pedig az ő önző szempontjából is lett volna értelme. Merthogy ez a hülyeség a pecásokra méri a legdurvább csapást.

Lecsaphatott volna a Keszegek Embere, és bár az imént a fél magyar sajtó félreértett egy MTI-gyorshírt, és azt hitte, hogy ez történt, később kiderült, hogy mégsem.

Jól megcseszték ugyanis a mi 300 ezres kisebbségünket, minket, akiknek egy sűrű nádas mélyén álló stégről nem egy jó nyári kefe jut eszünkbe, mint minden normális embernek, hanem egy nyári pontyozás. A vasárnapi zárva tartás szinte mindenkinek rossz, de azok belül a pecásoknak a legrosszabb. A magyar horgászok túlnyomó része leginkább hétvégén tud pecázni. Elsöprő többségük pontyra, keszegfélére és más békés halakra hajt gilisztával, csontkukaccal vagy kukoricával.

A pontyokkal durván teletelepített fizetős műanyag tavakat kivéve a dolog úgy működik, hogy az ember nekivág hajnalban, a kiszemelt vízhez legközelebbi, horgászbolttal is rendelkező településen megveszi a napijegyét és a friss élőcsalit, plusz amit elfelejtett magával vinni, aztán horgászik. A kormány idióta törvénye sok más szokás mellett ezt is lehetetlenné teszi. Ott, ahol nem családi vállalkozás a horgászbolt. Oké, nemrég elindult a horgaszjegy.hu, ahol az okostelefonosok online is vehetnek területit egy rakás helyre, de a pecában aztán tényleg nem mindenki okostelefonos, és itt sem lehet mindenhová venni. És ez eleve csak a dolog jegy része, élő csalihalat például szinte senki sem vesz előre, mert megdöglene, hacsak nincs az embernek haltartó hordója vagy ilyesmije.

Advertisement

Szóval jó nagy szívás nekünk ez az egész, leginkább a budapesti horgászoknak. A város belsejében ugyanis annyira megritkultak a horgászboltok, hogy egyáltalán nem evidens, hogy egy dolgozó ember hétközben képes legyen eljutni a boltba. Mindent meg lehet oldani persze, de ez az egész baromi nyögvenyelőssé tette azt, ami szórakozás lenne elvileg.

Ja és persze kinyírja azokat a vidéki boltokat, ahol nem a tulaj vagy a közvetlen családtagjai dolgoznak, hiszen ezek a forgalmuk igen komoly részét bonyolítják szombat-vasárnap.