MeglepŇĎdtek egy oklahomai kisv√°ros lak√≥i, amikor megnyitott√°k a csapjukat, hogy igyanak egy j√≥ poh√°r igazi oklahomai csapvizet, a v√≠zhez pedig kaptak b√≥nuszba 1-3 centis v√∂r√∂s kukacokat is.

√Čn tegnap v√©letlen√ľl besz√≠vtam az orromon egy muslic√°t a belv√°rosban, sz√≥val tudom, milyen √©rz√©s.

Colcord v√°ros lak√≥it arra figyelmezett√©k, hogy ne igy√°k a vizet, ne mossanak vele fogad √©s ne haszn√°lj√°k fŇĎz√©shez. Arr√≥l mondjuk nem sz√≥ltak, hogy ne zuhanyozzanak vele, h√°tha j√≥t tesz a hajt√∂veknek egy mar√©k v√∂r√∂s kukac.

De semmi p√°nik! Az oklahomai k√∂rnyezetbiztons√°gi iroda szerint "nincsenek eg√©szs√©gre k√°ros√≠t√≥ hat√°sai a v√∂r√∂s kukacoknak", az amerikai csatorn√°z√°si mŇĪvek pedig azt nyilatkozta, hogy "a v√∂r√∂s kukacok kellemetlen √©lŇĎl√©nyek, de nem vesz√©lyesek az eg√©szs√©gre".

update: K√©nytelen vagyok a t√°volb√≥l beleny√ļlni a posztba, ez ugyanis egy√©rtelmŇĪen valamilyen sz√ļnyogl√°rva, nem pedig kukac. Ami j√≥ jel, abb√≥l a szempontb√≥l, hogy nem kl√≥rozz√°k agyon a vizet Colcordban. A sz√ļnyogl√°rva nem gusztustalan, nem ny√°lk√°s, sŇĎt ink√°bb olyan feszes testŇĪ, mintha felf√ļjt√°k volna, sz√©p sz√≠ne van, √©s √°rtalanul √ļszk√°l a poshadt v√≠zben. Na √©s nem mellesleg a vil√°g egxyik legjobb csalija b√°rmilyen b√©k√©shalra, ha van el√©g kis horgod hozz√°. Ha kint hagysz a kertben egy v√≠zzel f√©lig megt√∂lt√∂tt hord√≥t, p√°r napon bel√ľl neked is lehet sz√ļnyogl√°rv√°d!

Advertisement

[Gizmodo]