Fúj! Kukacok jöttek a csapból!

Meglepődtek egy oklahomai kisváros lakói, amikor megnyitották a csapjukat, hogy igyanak egy jó pohár igazi oklahomai csapvizet, a vízhez pedig kaptak bónuszba 1-3 centis vörös kukacokat is.

Én tegnap véletlenül beszívtam az orromon egy muslicát a belvárosban, szóval tudom, milyen érzés.

Advertisement

Colcord város lakóit arra figyelmezették, hogy ne igyák a vizet, ne mossanak vele fogad és ne használják főzéshez. Arról mondjuk nem szóltak, hogy ne zuhanyozzanak vele, hátha jót tesz a hajtöveknek egy marék vörös kukac.

De semmi pánik! Az oklahomai környezetbiztonsági iroda szerint "nincsenek egészségre károsító hatásai a vörös kukacoknak", az amerikai csatornázási művek pedig azt nyilatkozta, hogy "a vörös kukacok kellemetlen élőlények, de nem veszélyesek az egészségre".

update: Kénytelen vagyok a távolból belenyúlni a posztba, ez ugyanis egyértelműen valamilyen szúnyoglárva, nem pedig kukac. Ami jó jel, abból a szempontból, hogy nem klórozzák agyon a vizet Colcordban. A szúnyoglárva nem gusztustalan, nem nyálkás, sőt inkább olyan feszes testű, mintha felfújták volna, szép színe van, és ártalanul úszkál a poshadt vízben. Na és nem mellesleg a világ egxyik legjobb csalija bármilyen békéshalra, ha van elég kis horgod hozzá. Ha kint hagysz a kertben egy vízzel félig megtöltött hordót, pár napon belül neked is lehet szúnyoglárvád!

[Gizmodo]

Share This Story

Get our newsletter