Illustration for article titled ​Friderikusz hat év után is emlékszik az ágybavizelős Gyurcsányra

2008-ban írtam egy cikket az Indexre, miután Ripacs Ferenc miniszterelnök minden emberi jóérzéséből kivetkezve krokodilkönnyeket hullatott a kamerába egy vonatbaleset után. Friderikusz Sándor ezt tegnap Spiró Györggyel beszélve borzadva emlegette az ATV-n mint a magyar hírportálok cinizmusának csúcsát.

Advertisement

Szerintem ugyan nem én voltam az igazán durva, hanem az emberek halálát kulisszahasogató ripacskodásra használó Gyurcsány miniszterelnök, de a véleménye nyilván bárkinek vastagon meglehet bármelyik írásomról. Így igazából felhőtlenül örültem, amikor Friderikusz Sándor tegnap elárulta a műsorában, hogy ennyi év után is élénken emlékszik az írásomra.

Segítettem én már hatalomra a Jobbikot, tapostam el és emeltem magasba az LMP-t, csináltam ki az Együttöt és durvítottam el visszafordíthatalanul a magyar közbeszédet, így meglepetés nem volt bennem, csak boldogság. Még akkor is, ha Friderikusz nem jól emlékezett az "Ágybavizelő Ferenc miniszterelnök lett a nemzet új színésze" című publicisztikára, mert azt mondta, a címe "Ágybavizelős Gyurcsány" volt. Na ez tényleg szomorú dolog lett volna, mármint az, ha ilyen béna címet adok.

Advertisement

Az egész azért került szóba, mert az eldurvult közbeszéd volt a téma, és Friderikusz szerint a magyar hírportálok kivételesen cinikusak, amire példának az én írásomat hozta. Nem is értem, mert sok mindent lehet róla mondani, de azt semmiképpen, hogy cinikus lenne. A beszélgetőtárs Spiró György el is magyarázta Friderikusznak gyorsan, hogy mit jelent a "cinikus" szó, így ő is rájöhetett, hogy valami másra gondolt. Spiró segített is neki, és "durvának" nevezte a cikkemet, szándékoltan durvának, ami az irigységre és a revansvágyra épít. Én arra emlékszem, hogy a megdöbbenésre és a hitetlenségre épült a cikkem, de azt sosem hittem volna, hogy ilyen komoly ember fogja valaha elemezni.

Itt az adás felvétele, az emlegetett rész 16:22 tájától kezdődik.

Share This Story

Get our newsletter