A Blikk szerint a kiadó bukásának a legnagyobb vesztese Frei, akinek állítólag százezres példányszámban fogyott a háromkötetes regényciklusa.

A lap √°ltal megsz√≥laltatott ‚Äúforr√°s‚ÄĚ szerint Frei tizen√∂t-h√ļsz sz√°zal√©kot kap minden eladott k√∂nyve √°r√°b√≥l, √©s ez alapj√°n nem elk√©pzelhetelen, hogy a szt√°rriporternek sz√°zmilli√≥val tartozzon a kiad√≥. A p√©nz kifizet√©se ny√°ron lenne esed√©kes, de ez az Ulpius csŇĎdv√©delmi elj√°r√°sa miatt felett√©bb bizonytalann√° v√°lt.

Mivel pedig a kiad√≥ nemcsak a szerzŇĎinek, de a nyomd√°nak √©s egy√©b besz√°ll√≠t√≥inak is tartozik, Freinek hossz√ļ sorba kell be√°llnia, hogy a p√©nz√©hez juthasson. Jelenleg az Ulpius √ľgyvezetŇĎi feladatait Viczi√°n Andr√°s gyakorolja, a tulajdonos, Kepets Andr√°s m√°rcius k√∂zepe √≥ta el√©rhetetlen, pedig t√∂bb t√≠zmilli√≥s mag√°ntartoz√°sa miatt is keresik. A Blikk szerint ‚Äúazt besz√©lik, eladta minden magyarorsz√°gi ingatlanj√°t √©s ing√≥s√°g√°t, s k√ľlf√∂ld√∂n pr√≥b√°lja kih√ļzni addig, am√≠g el√ľl a vihar.‚ÄĚ

Fotó: Frei Tamás Facebook