​Frei Tamás szerint a Critical Mass a tőkés rend ellen lázadók legerősebb közössége

Illustration for article titled ​Frei Tamás szerint a Critical Mass a tőkés rend ellen lázadók legerősebb közössége

Sokan utálják a városi bringásokat de Pol Pothoz, Kim Dzsongunhoz, meg a Vörös Brigádokhoz eddig csak Frei Tamás, a szépíró hasonlította őket. Mikor szállhatott ki utoljára a helikopterből?

Frei Tamás, te ekefejű fogalomnélküli fasztolvaj!

Így reagált sinka-sonka felhasználó, amikor kiszúrta, hogy Frei új regényében, a 2015 - A káosz éve és a magyar elit háborúja címűben a fent láthatókat írja a remekíró a Critical Massről. Oké, hogy ez egy fikciós könyv, de mivel nagyon életszagú akar lenni, így nem csoda, ha a nem forradalmi kommunista bringások vérmérséklettől függően megsértődnek vagy visszaszólnak.

Advertisement

A CM definiciója persze ordas nagy hülyeség a jelek szerint a városban is repülővel közlekedő Freitől. A Critical Massek résztvevői jellemzően polgári foglalkozást űző városi biciklisták, kábé olyanok mint én, ha nem robogóznék. Lehet köztük tőkésgyűlölő, kábé annyi, mint a kávézólánc-tulajdonos ex-műsorvezető-tévéproducerek között.

Külön vicces, hogy Sinya, a budapesti Critical Mass-ek korábbi legendás szervezője egyben polgári adófizetési morálért küzdő aktivista, aminél anti-antikapitalistább dolgot nem könnyű elképzelni.

Share This Story

Get our newsletter