Karácsony az embereken kívül egy fajnak nagyon rossz, a halaknak. Olvasónk azt gyanítja, méreten aluli halakat is árulnak szuper- meg hipermarketekben.

Mi is persze végigjárjuk ma a boltgolgotát, és nyitva is tartjuk a szemünket, de több okostelefon többet lát: ha halas pulttal rendelkező szuper- vagy hipermarketben jársz ma, és méretenaluli-gyanús süllőt és harcsát, vagy bármi más túl kis halat látsz, csattints, és küldd el nekünk. A süllő legkisebb kifogható mérete a farokúszó nélkül 30 centi, a harcsáé 50.

Ezt a levelet kaptuk Krisztiántól:

Kedves László! Nem tudom, hogy a Cink csapata merre vásárolgat így karácsony környékén, de talán nem lenne célszerűtlen szétnézni a hipermarketek halas pultjain egy fényképezővel. Nem hordok magamnál centit ezért nem tudom bizonyíthatóan állítani a sejtésem, de pld a Corvin-plaza CBA-ban az elmúlt napokban több méreten aluli halat (harcsa, süllőcskék) láttam, amit - igaz nem nagy vehemenciával -de szóvá is tettem ott. Nem tudom kint vannak e még a pulton. Ha igaz a sejtésem, akkor - figyelembe véve fenenagy szabályozásunkat - elég ciki a dolog. Üdv: Krisztián