This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Forradalmi lemondás: Gavra távozott a HVG-ből

Illustration for article titled Forradalmi lemondás: Gavra távozott a HVG-ből

A HVG nem egy következmények nélküli lap, az online főszerkesztő fejébe került a bajai cigánydominó-blama.

Advertisement

A kiadóval kötött megállapodása miatt nem nyilatkozhatott a saját ügyéről a Cinknek Gavra Gábor, a hvg.hu lemondott főszerkesztője. Gavrát a bajai választási csalást bemutató, megrendezett videó közlése, pontosabban annak tálalása vitte el. A hvg.hu ugyanis a választási csalás egyértelmű bizonyítékának nevezte az első látásra is sok sebből vérző, és minimum gyanús videót. Amiről később ki is derült, hogy kamu, bár azt még mindig nem tudni, és talán sosem derül ki, hogy valamelyik párt rendelte meg, vagy maguk a résztvevők csinálták, későbbi pénzszerzés végett. (Én még mindig az utóbbira tippelek.)

Gavra lemondása kicsit sem meglepetése, sőt amióta lenyilatkozta a 444.hu-nak, hogy vállalja a következményeket, egyértelműnek tűnt, hogy mi lesz a sztori vége.

Advertisement

Gavra sajnos tényleg nem mondhatott egy szót sem, így azt sem tudtam meg tőle, hogy a bakizás miatt rajta kívül más újságíró is lapátra kerül-e. De én nem tudom elképzelni, hogy ne így legyen, hiszen valakinek meg is kellett írnia azt a cikket.

Az online lapot máról, ideiglenes főszerkesztőként Neizer Anita irányítja.

Share This Story

Get our newsletter