A Nemzeti Sport és a fehérorosz kézilabda-játékvezetők tönkretették az MKB Veszprém szezonját. A férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében vett részt a sok milliárdos költségvetésű magyar elitcsapat, az elődöntőt a lap, a bronzmeccset a bírók miatt bukta el.

Az van, hogy én akkor is örülök egy magyar csapat sikereinek, ha maga a patás ördög Simicska Lajos az 1. számú szurkolója – sőt akkor is, ha Orbán Viktor, de ezt ne mondjátok el senkinek, amíg bírom, titkolom –, úgyhogy sok szeretettel meg is krónikáztam a Veszprém final fourba jutását. A hétvégi meccseket egyéb elfoglaltságok miatt sajnos nem tudtam nézni, így a hírekből szereztem tudomást arról, hogy az idén még nem jött össze az, ami az egész projekt egyetlen célja: a Bajnokok Ligája-győzelem.

Ez egyrészt rossz hír, másrészt majd jövőre, hajrá, magyarok.

Azt viszont elkedvetlenítőnek találom kibicként is, hogy megint milyen gonoszul bántak el a csapattal a külső körülmények. A Kiel elleni halbfinale sima elvesztésének levesébe például a Nemzeti Sport köpött bele: pénteken megírták, hogy a Veszprém kivetette a hálóját a Kiel Aron Palmarsson nevű irányító-átlövőjére. Ennek köszönhetően Palmarsson marha jól játszott, a Veszprém jelenlegi/eddigi irányító-átlövője, Chema Rodriguez ellenben pocsékul.

A veszprémi szakvezetés kiakadt.

Vasárnap aztán a Barcelona ellen jól ment a csapat a bronzmeccsen – mondják, akik látták –, vezetett is, de a végén megtorpant. Fonyó Károly klubelnök szerint a fehérorosz bírópáros látványosan büntetett bennünket a kulcspillanatokban. Ezért a Veszprém jogi lépéseket fontolgat. Illetve tesz.

Advertisement

Ilyet én még nem hallottam. Ilyen jogi lépéseket, fontolgatást. Azaz lehet, hogy igen, csak elfelejtettem már. Amikor bíróznak, akkor általában nem figyelek oda. Jómagam ugyanis, egyfajta szurkolóként, soha nem bírózok. A bírózás szerintem a gyengék és tehetetlenek utolsó menedéke.

Szerintetek nem? És milyenek voltak a meccsek tényleg?