Annyire bejött az amerikaiaknak a magyar nyelv hülye csengése, hogy hat év után is vetítik a legendás, végig magyarul beszélő, Mentos-konkurens, meztelen csajos debilreklámot.

Advertisement

Olvasónknak, Róbertnek, az ismert magyar törpesüllő- és sügérhorgásznak majdnem leesett az álla - a saját szavaival "leszakadt a pofája" - amerikai otthonában, amikor a WRC csatornán, Jerry Springer showjának egyik szünetében a fenti reklámot vetítették le. Amikor megkaptam Róbert levelét és megnéztem a videót, először nem is fogtam fel a poént. Pedig igen, így, magyarul megy ez a legendás, soksok éves szendvics-házhozszállítós reklám. "Igen, felesegem egy pillanatig azt hitte, mar annyira jol megy neki az angol, tokeletesen erti, mintha anyanyelve lenne." - festette le R. a szituációt.

Aztán rájöttem, hogy de hülye vagyok, hiszen erről egyszer én magam posztoltam a Tékozló Homár blogon, igaz hat évvel ezelőtt. Akkor küldte el egy Amerikában élő Homár-olvasó a hírt, hogy a magyar nyelv egzotikus csengését meglovagoló, igazi Mentos-típusu debilreklámot látott.

Advertisement

A jelek szerint annyira durván bejött a magyarul beszélő hülye buksza és debil szendvicskihordó fiú kalandja az amcsi közönségnek, hogy a klip egészen megdöbbentő módon hat év elteltével is műsoron maradt a pár hetes életciklusú kampányok műfajában.

Share This Story

Get our newsletter