Illustration for article titled Fölrobbant a kampány: Orbán Viktor az új Szijjártó családjánál járt

Nincs mese, itt van Orbán Viktor eddigi legerősebb facebookos videója. A miniszterelnök Bocskai Döninél járt, aki egy 14-16 éves fiatal srác, de orbánimádatban már Bayer Zsoltra, Bencsik Andrásra, vagy Kerényi Imrére licitál. Van itt macska és sok gyerek, minden ami egy igazi polgári értelemben vett kampányhoz kell!

Advertisement

Szóval Döni, a Bocskai család tagja levelet írt a miniszterelnöknek, amiben Orbánt meginvitálta otthonába. A miniszterelnök stábja kapva kapott a lehetőségen és meglátogatták Nyíregyházán. Miután Facebook Viktor üdvözli a kedves családot a videóban, kedélyes beszélgetést folytat Dönivel. A srác kiköpött Szijjártó: Orbánról szóló könyv az ágyán, Orbán levele az asztalán. Valószínű Fidelitas tagnak még fiatal, de nem kérdés, hová vezet az útja.

Miután megláttam a videót, az első sokk után egy pillanatra elbizonytalanodtam, hogy etikus -e röhögni Dönin. Könnyen lehet, hogy sokadik generációs fideszes családban nőtt fel. Lehet, hogy Igor Janke könyvét a miniszterelnökről a szülei adták a kezébe. Az is lehet, hogy a videó megrendezett, és a srác csak eszköz.

Advertisement

A helyzet az, hogy nem Döni politikai meggyőződésével van gond. Döninek szíve joga egyetérteni a Fidesz politikájával, szíve joga rajongani a miniszterelnökért is. Viszont az, hogy a szülők beengedték a miniszterelnök videósait a lakásba, hogy a kampány sűrűjébe lökjék a családot, védhetetlen.

Az a kérdések nélküli tisztelettudó attitűd, amivel Döni a miniszterelnökhöz viszonyul kortünet. Eddig láthattuk a DK lakossági fórumokon, a rezsifórumokon Erzsi nénitől, láthattuk a sósavas bácsitól. Ők még mind a Kádár-rendszerben szocializálódtak, ott nőttek föl.

Advertisement

Döni jóval a rendszerváltás után született.

Share This Story

Get our newsletter