This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Földindulás az Indexnél

Illustration for article titled Földindulás az Indexnél

Megvan az új főszerkesztő, miközben ma derült ki, hogy alapemberek távoznak az index.hu-tól. A korábbi pletykáknak megfelelően belső ember, az eddig főszerkesztő-helyettesként dolgozó Dudás Gergely lett a főszerkesztő, miután Mészáros Zsófi nemrég lemondott. Dudás a tulajdonos felkérését elfogadta, de szerkesztőségi bizalmi szavazást kért önmagáról. Ez tudomásunk szerint most folyik, nem papírcetlis, hanem online módszerrel. Dudás kinevezése fellélegzés, mert voltak, akik attól tartottak, hogy külsős főszerkesztő jön, aki esetleg meg akarja változtatni a lapot, de ez hála istennek nem jött be.

Advertisement

Dudás ugyanakkor megtépázott legénységgel kezdi a munkát, egy rakás alapember ugyanis felmondott, hogy Uj Péter leendő online lapjánál folytassa. Magyari "Demokrácia és Dilemma Intézet" Péter, az Index egyik fazonszabásza volt az első pár nappal ezelőtt, akihez ma csatlakozott Király András bel- és külpolitikai újságíró, az Index parlamenti tudósítója, és Vajda Gábor főszerkesztő-helyettes, illetve Ács Dániel a videórovatból.

update: Nemcsak nagy öregek mennek el, ma Herczeg "szarazene" Márk, az Index Tumblr-ről igazolt fiatal újságírója is bejelentette, hogy 15 hónap után távozik. Ő is Uj Péterrel folytatja.

Advertisement

Dudás kinevezésével a korábbi metálos korszakot rockandrollosabb időszak válthatja fel a lapnál, a leendő főszerkesztő ugyanis civilben a Praktikers nevű rockabilly együttes frontembere.

Íme egy exkluzív animgif, egyben minden idők legjobbja, Dudás Gergőről és rólam, amint Kamuton, az Index tér avatásán mulatunk, azaz Gergő mulat, én pedig a cipőfűzőjét sem köthetem be. Az animgif NAK műve:

Share This Story

Get our newsletter