Földesi-Szabó László az lett nekünk, mint a zsidóknak az Isten

A hónap körlevele érkezett meg egy rakás hazai szerkesztőségbe. (Az külön buli, hogy a címzettlistán egymás mellett szerepel a Kiskegyed, a Hot, a Napi Ász és a Kurucinfó.) Földesi-Szabó László egykori rendőr és jelenlegi jogerősen elítélt bűnöző azt képzeli, hogy egyszerűen megtilthatja, hogy mostantól bárki leírja a nevét a sajtóban, amit egy kézírásos levéllel próbál nyomatékosítani. Izgalmas összefüggés, hogy a hasonló sajtófrász szinte mindig azokat kapja el, akik korábban a bulvárlapok hasábjain élték az életüket. 

Advertisement

Földesi-Szabó Bálint Antónia férjeként évekig többet szerepelt a Story a Hot és a többiek partirovataiban, mint az E betű. Akkor még nemhogy nem volt ellenére a dolog, hanem baromi jól jött neki, mert szinte minden képaláírásban népszerűsíteni tudta jótékonysági alapítványát, az Egymásért Egy-Másértot. Amiről aztán kiderült, hogy nemcsak garantáltan sötét titkosszolgálati fedőcég és esetleg pártfinanszírozó központ is, hanem Földesi-Szabó magánpénztára is egyben. Titkosszolgálati emberünk most már úgy képzeli, hogy magyar újság csak politikai közszereplőkről írhat, az egyszerű bulvárhős-bűnözők pedig maguk dönthetik el, hogy a nevük leírható-e egyáltalán. 

Izgalmas jogértelmezés! Vicces lenne, ha az újságok kizárólag önmagukat közszereplőként definiálókról írhatnának bármit. Nekem eddig, bevallom, eszembe se jutott egy büdös sort is írni róla, de most már a legvadabb összeállításokon gondolkodom. Ha van olyan dolog, amit még nem írtak meg Földesi-Szabó Lászlóról, de kíváncsi vagy rá, írd meg válaszban, és felvesszük a listára.

Share This Story

Get our newsletter