Zabaron -9,3 fokot mértek tegnap. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint több helyen is megdőlt a napi országos abszolút minimumrekord.

A mostani derült éjszaka folyamán is az országban sokfelé -5 fok közelébe vagy az alá süllyedt a levegő hőmérséklete, így ma hajnalban több helyen is megdőlt a napi országos abszolút minimumrekord. Az eddigi leghidegebbet 1979-ben Fügödön mérték -5,0 fokkal, most ennél hidegebbet mértünk Edelényben (-5,1 fok), Vásárosnaményban (-5,5 fok), Szécsényben (-6,8 fok), Nyírlugoson (-7,5 fok), Kakucson (-7,8 fok). Az új rekord azonban -9,3 fok, melyet Zabaron regisztráltunk. Az új rekord 4,3 fokkal alacsonyabb a korábbinál.

Advertisement

Budapesten több méréshelyen is megdőlt a minimumrekord, a leghidegebb Ferihegyen volt -1,4 fokkal. Az OMSZ azért hozzátette, hogy máskor előfordulhatott hidegebb is, mert lehet, hogy a régebbi adatok hibásak vagy hiányosak, főleg a XX. század első feléből. Október 5-én 1959-ben a Kékestetőn -3,8 fokot mértek, ez volt eddig a leghidegebb ezen az adott napon. A legmelegebb meg 1935-ben Túrkevén volt 31 fok.

Share This Story

Get our newsletter