És a gimnázium tanulóit sem fogják felvenni a felsőoktatásba, erről többek közt az Együtt 2014 oldalairól kitiltottak egyesülete gondoskodik. Máris eszembe jutott Margaréta Jurjevna, egykori igazgatóm, akik olyan jellemrajzot ígért nekem, amivel a börtönbe sem juthatok majd be.

Margaréta Jurjevna azonban – korunk egyik-másik aktivistájával ellentétben – valójában nem volt futóbolond, és nem ilyen sorsot szánt nekem, csak ijesztgetett kicsit érettségi előtt.

A Váci Madách Gimnázium állásfoglalása, gondolom, megvan nektek – ha máshonnan nem, Szily kolléga hőskölteményéből –, nos, időközben fb-n elkezdett pörögni a fenti felhívás, melyet a Jövő Generációja Egyesület fogalmazott meg, egyenest Pécsről, a távolság nem számít, az ideológia legyőzi a kilométereket, és röptében csatlakoztak hozzá néhányan.

Pl. a Péleusz Oktatási Központ, a CÖF és az Együtt-kitiltottak.

:DDDDDDDDD

Mert amit a váciak tettek – hogy tudniillik a politikától való távol maradás okán nem adnak diákokat a KLIK-nek a március 15-ei ünnepségekre –, az nem szinpatikus.

Advertisement

Minden más részlet ott a screenshoton, tényleg tanulságos olvasmány. Már amennyiben nem valami médiahekkről van szó. Komolyba ugyanis nem könnyű elhinni így. Viszont ha mégis az – mármint komoly –, akkor az jut eszembe: minden rezsim olyan, mint a hívei.