Elk√©pesztŇĎ, de t√∂bb h√°tt√©rbesz√©lget√©s, pletykahallgat√°s √©s st√°tuszriport-olvas√°s ut√°n kezdem meg√©rteni a Parlamenti emailbotr√°ny l√©nyeg√©t. Ami annyi, hogy az LMP-ben senkinek sincs fogalma arr√≥l, mit csin√°l a m√°sik. De most legal√°bb √ļgy tŇĪnik, hogy hazudni nem hazudtak, nagyot semmik√©ppen, csak √°ppen irt√≥ b√©n√°k √©s sz√©tsz√≥rtak.

Egy igazi √ļjs√°g√≠r√≥ neh√©zfegyverzet√©t bevetve pr√≥b√°ltam kider√≠teni, mi igaz abb√≥l, hogy a Parlament kicenz√ļr√°z minden, a k√©pviselŇĎkh√∂z be√©rkezŇĎ mailt, ami a "Paks" sz√≥t tartalmazza, illetve hogy Sz√©l Bernadett LMP-k√©pviselŇĎ mi√©rt kelt ki a h√©tv√©g√©n a cenz√ļra ellen, ha egyszer p√°r nappal kor√°bban ŇĎ maga k√©rte a parlament hivatal√°t, hogy szŇĪrj√©k meg a paksi t√©m√°ban √∂z√∂nl√≥ emaileket.

Ut√≥bbi k√©rd√©sben m√°r vil√°gosabban l√°tok, k√©rd√©s, hogy meg√©rte-e az erŇĎfesz√≠t√©s.

A l√©nyeg, hogy egyr√©szt ellenŇĎrizetlen pletyk√°k, m√°sr√©szt Sz√©l friss fb-bejegyz√©se alapj√°n √ļgy tŇĪnik, nem maga Sz√©l, hanem az ŇĎ nev√©ben a p√°rt titk√°rs√°gi dolgoz√≥i k√©rt√©k a m√ļlt h√©ten mailben a parlamenti hivatalt√≥l, hogy filterezz√©k ki a napi munk√°jukat megnehez√≠tŇĎ lev√©lrohamot.

Advertisement

Ezt √≠rta most a k√©pviselŇĎ:

Most olvasom a "sz√°rnyra kelt h√≠reket", de nem igaz, hogy valaha is k√©rtem volna a politikusaink levelez√©s√©nek a szŇĪr√©s√©t. A frakci√≥ munkat√°rsai a k√∂zponti e-mail c√≠mre √©rkezŇĎ levelek szŇĪr√©s√©t k√©rt√©k, nem pedig a frakci√≥tagoknak c√≠mzetteket. ErrŇĎl a lev√©lrŇĎl sajnos nem tudtam, megvizsg√°ljuk, mi t√∂rt√©nhetett. Az eg√©sz akci√≥t v√©gig maxim√°lisan t√°mogattam, r√°ad√°sul mi biztosan nemet mondunk a szavaz√°son!

A figyelmes olvasó észreveheti, hogy ellentmondás van aközött, hogy

A frakci√≥ munkat√°rsai a k√∂zponti e-mail c√≠mre √©rkezŇĎ levelek szŇĪr√©s√©t k√©rt√©k, nem pedig a frakci√≥tagoknak c√≠mzetteket. ErrŇĎl a lev√©lrŇĎl sajnos nem tudtam

Advertisement

illetve aközött, amit Szél ma a vs.hu-nak pár órával korábban nyilatkozott:

Sz√©l Bernadett a VS.hu-nak az √ľggyel kapcsolatban azt mondta, hogy nem a politikusok, csak a titk√°rs√°gra be√©rkezŇĎ levelek letilt√°s√°t k√©rte, mivel a titk√°rs√°gon nem tudtak emiatt dolgozni.

Most akkor Sz√©l tudott az eg√©szrŇĎl √©s ŇĎ k√©rte a titk√°rs√°gi levelek szŇĪr√©s√©t, ahogy kor√°bban mondta, vagy a frakci√≥ munkat√°rsai k√©rt√©k, amirŇĎl Sz√©l nem is tudott, ahogy most mondja? √Čn √ļgy tudom, ut√≥bbi a helyzet, meg am√ļgy is √©rdemes mindig a lefrissebb megnyilatkoz√°st hitelesnek elfogadni. Sz√≥val eszerint p√°rtalkalmazottak k√©rt√©k a levelek gy√©r√≠t√©s√©t, amirŇĎl a fŇĎn√∂keik nem tudtak, ez√©rt akkora pofonba szaladtak bele, mint L√°z√°r J√°nos priv√°t atomtemetŇĎje.

Advertisement

A m√°sik k√©rd√©s, hogy m√©g az sem vil√°gos, a t√©m√°ban harciasan megnyilv√°nul√≥ LMP-sek mennyire voltak tiszt√°ban azzal, hogy itt nem √°llapolg√°rok priv√°t, egyedi mag√°nmailjeit szŇĪrik ki, hanem egy szervezett akci√≥ keret√©ben elk√ľld√∂tt egyforma egyenleveleket. (Szerintem ez is cenz√ļra egy√©bk√©nt, mert az relev√°ns inform√°ci√≥ egy felelŇĎs k√©pviselŇĎnek, hogy egy tiltakoz√≥ akci√≥hoz 30 vagy 30 ezer v√°laszt√≥ csatlakozik. A postal√°d√°t alkalmank√©nt elt√∂mŇĎ lev√©l√°radat meg pont annyira a mel√≥juk term√©szetes velej√°r√≥ja, mint az eny√©mnek.)

Sz√≥val a nagy cenz√ļrabotr√°ny ilyen k√∂zelrŇĎl ink√°bb szervezeti b√©n√°z√°ssorozatnak n√©z ki.