A Cink csak egy kicsit állatportál, nem fogunk kitenni híreket elveszett vagy befogadható állatokról, kivéve, ha mondjuk egy gazdanélküli lámát találtak Kelenföldön, vagy ha Mundruczó Kornél legújabb filmjében szereplő kutyákat lehet hazavinni.

A Fehér Isten című filmhez ugyanis több hónapig tanítottak amerikai és magyar trénerek menhelyi kutyákat arra, hogy parancsokra engedelmeskedjenek, szokják az embereket és általában irtó cukik legyenek. 118 kutyát raktak fel névvel, információval, elérhetőséggel és elég jellemző képekkel a Fogadj örökbe filmsztár kutyákat Facebook-oldalára, aki mostanában azon gondolkodott, hogy kellene egy betanított, engedelmes, egy forgatás miatt biztos kicsit bolond állat, annak itt a vissza nem térő lehetőség. Például a képen látható Bruce Lee-ről ezt írják:

Kicsi Kínainak szoktuk nevezni, szemből nézve a szemei miatt kapta a nevét. Élénk hízelgős kutya, szőrzete alkalmassá teszi kinti tartásra is. Fiatal, mozgásigényes, jól szocializált, vidám kutya.

Advertisement

A Facebook oldal meg így foglalja össze az egész akciót:

Az örökbefogadható kutyák több hónapon át tartó képzésen vettek részt. Az alapképzett kutyák ezalatt megtanultak emberekkel és más kutyákkal kommunikálni, így barátságosak velük. A tréningek és a forgatások során hozzászoktak különböző ingerekhez. Sípra behívhatóak, tudnak autóban utazni, kutyaszállító boxba ki-be szállni, akadályokon átugrani és pórázon sétálni. A magas szinten képzett kutyák ezen kívül megtanultak ülni, feküdni, állni, hosszú ideig és zavaró ingerek között helyben maradni. Továbbá ők behívhatók névre is. Ez a szocializáció és képzés megkönnyíti a családba való beilleszkedésüket az örökbefogadás után.

Ha valaki esetleg ódzkodik a Facebooktól, az meg tudja nézni a kutyákat az akció hivatalos honlapján is.

Share This Story

Get our newsletter