Figyeljük meg együtt, hogy elgyurcsányizálódik-e Orbán Viktor

Illustration for article titled Figyeljük meg együtt, hogy elgyurcsányizálódik-e Orbán Viktor

A Véleményvezér írt most erről cikket, úgyhogy nekem már nem kell. A lényeg, hogy minden jel szerint nagy, átfogó, alapos, mindenre kiterjedő – felülről vezérelt – reformokra készül a Miniszterelnök Úr, és érdekes, hogy pontosan mire, meg hogy mennyire sikerülhet.

Advertisement

Viktor persze abból a szempontból nem új Ferenc, hogy sokkal több politikai ereje van és lesz neki, mint amannak volt az őszödi programhirdetés kiszivárgása után. Hanem abból a szempontból az, hogy négyévnyi masszív önbebetonozás után kezdhet hozzá valamihez. Már amennyiben igaz, amiről spekulálunk. Varga Mihály óta pláne igaznak tűnik, ugye.

Advertisement
Advertisement

Mindenesetre neki is csak valamivel lesz könnyebb, mint 2006 őszén miszlikbe aprított elődének, és nem sokkal. És nem is csak azért, mert tegnap az MSZP, ma meg az Együtt-PM kiáltott fel ekképpen: a kormány valljon színt, hogy nyugdíjcsökkentésre készül.

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy szuper lesz a hangulat. Na de úgy szép az élet, ha zajlik! És hát eddig még mindig zajlott, miért lenne másképp ezután?

Advertisement

Fotó: Ujvári Sándor/MTI

Share This Story

Get our newsletter