Hung√°ria Kapit√°ny rendet v√°gott a kort√°rs politik√°ban √©s √°d√°z k√ľzdelem ut√°n leig√°zta a mindent els√∂p√∂rni v√°gy√≥ Rezsid√©mont! Zseni√°lis miniszobor!

Egy Tumblr-felhaszn√°l√≥ csod√°s gyurmak√©pess√©geivel megelevenedett Tikos P√©ter 2009-es magyar szuperhŇĎs√∂s illusztr√°ci√≥ja.

Hung√°ria Kapit√°ny lett volna a fŇĎhŇĎse a Galaktika steampunk p√°ly√°zat√°ra k√©sz√ľlt, 25 oldalas k√©preg√©nynek, amit a tervek szerint SzŇĪcs Gyula, az Index √ļjs√°g√≠r√≥ja k√©sz√≠tett volna Tikossal. A k√©preg√©ny v√©g√ľl nem k√©sz√ľlt el, SzŇĪcs tavaly egy kommentben azt √≠rta, hogy ‚Äěa lelŇĎtt Galaktika-p√°ly√°zat √©s a megjelen√©si neh√©zs√©gek lelombozt√°k a rajzol√≥p√°rost, √≠gy egyelŇĎre csak 14 fekete-feh√©r oldal √©s egy befejezetlen sztorink van‚ÄĚ.

A k√©sz√≠tŇĎ prolidepp ezt √≠rja a Tumblrj√©n a szoboregy√ľttesrŇĎl:

az eredeti rajzot gondolom mindenki ismeri, p√°r helyen az√©rt v√°ltoztattam rajta mert szerintem a lovagl√≥csizm√°ban sokkal vit√©zebb √©s a bajusz is kimondottan j√≥l √°ll neki. szok√°s szerint k√©tkomponensŇĪ epoxy gyurm√°b√≥l, marad√©k alkatr√©szekbŇĎl √©s mindenf√©le szem√©tbŇĎl k√©sz√ľlt, a betonlapok pl. parafa poh√°ral√°t√©t darabjai. ha esetleg valaki √©lŇĎben is meg akarn√° n√©zni megteheti most h√©tv√©g√©n a bolyai makett klub ki√°ll√≠t√°s√°n, hatalmas bulika lesz semmi k√©ts√©g!

Advertisement

Ez√©rt a szobor√©rt szerintem nem is t√ļlz√°s √©rte az a meghirdetett egymilli√°rd pengŇĎs v√©tel√°r.

Advertisement

[prolidepp]