Illustration for article titled Fiatal ellenzékieket verő öregasszonyok az év kiállításán

Ma délután hatkor nyílik a szezon legviccesebb képzőművészeti tárlata. Összeállt az Index főfotósa és a magyar táblaképfestészet leghumorosabb mestere. És én fogom megnyitni.

Advertisement

Elképesztően klassz és erős lesz a Barakonyi Szabolcs–Hecker Péter szuperduó ma nyíló kiállítása a Deák Erika Galériában, a Nagymező utca és a Mozsár sarkán. Onnan tudom, mert tegnap láttam felrakás közben, ugyanis én fogom megnyitni.

Ha jól akarsz mulatni két művészen, akik pompásan rímelnek egymásra, és úgy mutatják meg a kortárs magyar valóság abszurd elemeit, hogy a politizálás sem nyögvenyelős, ami pedig elsőre csak simán vidám, az második nézésre irtó összetett, akkor ott a helyed.

Advertisement

Ritka az olyan páros tárlat, ahol nem egyszerűen egymás mellett lógnak a művek, hanem együtt hoznak létre valami saját maguknál nagyobbat.

Munkaidő után, piaidő előtt – jobban ki sem találhatták volna!

(Odafönt egy hangsúlyozottan kémfelvételszerű, vagyis béna kémfelvétel látható Hecker Péter Magukból kivetkőzött asszonyok szimpatikus fiatalokat vernek című festményéről. Barakonyi mester fotóiról szar fotót csinálni még nekem is sok lett volna, meg sem mertem kockáztatni.)

Share This Story

Get our newsletter