This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Ferrarit is bérelt Lázár a londoni luxusútján?

Illustration for article titled ​Ferrarit is bérelt Lázár a londoni luxusútján?

Hogyan tudott egy kétéjszakás, kétszemélyes állami úton Lázár János, a kormány fővadásza 900 ezer forintot költeni? Utánakérdeztek, abban a luxusszállóban csak valami extra szolgáltatással együtt jönne ki az ár. Mondjuk egy szupersportkocsival.

Advertisement

Lázár János a régi Origo által lebuktatott, közpénzből fizetett titokzatos luxusútjai egyikén egy háromnapos, minden bizonnyal kétéjszakás brit túráján 920 ezer forintnak megfelelő számlát hozott össze a fideszesek által álllítólag kedvelt Crowne Plaza Hotelben. A hvg.hu utánanézett, mert még a szálló színvonalához képest is durvának tűnt ez az ár. És az derült ki, hogy idén novemberre, vagyis az évnek ugyanarra az időszakára foglalva, mint amikor Lázár és titokzatos útitársa, legyen férfi vagy nő, két éve ott járt, egy kétszemélyes szoba nem tudott többre kijönni 832 fontnál, vagyis 310 ezer forintnál. Ez majdnem pont az egyharmada annak a durván 2470 fontnak, vagyis kábé 920 ezer forintnak, amit Lázár akkor szállásköltségként elszámolt.

Pedig a lap újságírója foglaláskor hangsúlyozta, hogy üzletember ismerősének minden luxust meg szeretne adni az ajándék utazáson. A lap kutatása alapján az összeg csak valami extrával együtt jöhet ki ebben a szállodában. Például ha luxuskocsit is kér az ember. Nem is akármilyet, mert egy Merceds SLK például már 300 fontból kijön egy napra. A különbség áthidalásához Lamborghini, Ferrari vagy Aston Martin színtű szuperkocsi 780 fontos napi ára szükséges. Esetleg megtörténhetett, hogy Lázár és parnere a három nap alatt összesen 13-15 órán át masszíroztatta magát tetőtől talpig, ami 100-150 font per óra. Vegyünk fejenként 7 órát bő két nap alatt, ami kormányzati körökben már egészen szokásos mennyiségnek mondható.

Share This Story

Get our newsletter