Fenéken pálcázott tanácsadójával utazgatott Lázár

Az Origo szerint többek között Perényi Zsigmond miniszterelnökségi főtanácsadóval múlathatta az időt Lázár János azon három útja egyikén, ahol kicsit megcsúsztak az állami pénzből fizetett költségek: hét nap alatt összesen több mint kétmillió forintos szállodacehet produkált az újdonsült miniszter.

Lázár azzal védekezett, hogy az utazásokon nem egyedül vett részt, hanem tolmácsolás céljából elkísérte egy-egy munkatársa is. Azóta egyébként lemondott a neki járó utazási költségtérítésről, és utólag befizette a költségvetésnek a szóban forgó kétmillió forintot.

Advertisement

Perényi Zsigmondról, Lázár egyik utitársáról viszont már olvashattatok a Cinken.

A tanácsadó ugyanis nem csak munkatársa Lázár Jánosnak, hanem barátja is, fácánt például egészen biztosan együtt hajtottak. Ez volt az az ominózus vadászat, ahol 913 madarat lőttek le olyan illusztris emberek társaságában, mint Habsburg-Lotharingiai Mihály Főherceg, vagy Gróf Károlyi László.

A polgári értelemben vett mulatozás közben egészen odáig fajult a buli, hogy Perényi Zsigmondot régi hagyomány szerint Lázár sejhajon pálcázással avatta vadásszá. A jelenetről a képet fentebb láthatjátok.

Advertisement

Kerényi Imre, most segíts!

Share This Story

Get our newsletter