"Lopni az tud, aki profi a szakm√°j√°ban. H√°t √©n √ļgy pof√°n b*sztam a Hunvaldot is, sz√≥ szerint. Hamis volt a diplom√°ja." Ezeket √°ll√≠t√≥lag Garabits K√°roly VII. ker√ľleti k√©pviselŇĎjel√∂lt mondta a Magyar Nemzet √°ltal publik√°lt hangfelv√©telen.

Ma a remek leleplez√©sek napja van. A Nemzet r√∂vid hangfelv√©telekkel d√ļsan megsp√©kelt cikk√©ben egy val√≥sz√≠nŇĪleg 2012-ben r√∂gz√≠tett besz√©lget√©st ismertet. A fŇĎszereplŇĎ a lap szerint Garabits K√°roly, aki kor√°bban m√°r volt MSZP-s √©s f√ľggetlen ker√ľleti k√©pviselŇĎ, de a helyi Fidesz aleln√∂ke is, most pedig az MSZP, a DK, az Egy√ľtt‚ÄďPM √©s k√©t civil szervezet t√°mogat√°s√°val indul.

Furcsa ez a besz√©lget√©st, mert amennyire a sz√©tszabdalt r√©szekbŇĎl szintetiz√°lni lehet, ember√ľnk hosszan, r√©szletesen k√©rdkedik azzal, hogy micsoda t√∂rt√©nytelens√©geket k√∂vetett el. Mintha a Tolvaj Politikusok Szabadegyetem√©n lenn√©nk egy √Ėnkorm√°nyzati lop√°slehetŇĎs√©gek √©s korrupci√≥s perspekt√≠v√°k c√≠mŇĪ szemin√°riumon.

A legjobb szövegek:

- Idi√≥ta Hunvald√©knak megmondtam: lopni az tud, aki profi a szakm√°j√°ban, az amatŇĎr az megbukik. √Črted?

- H√°t √©n √ļgy pof√°n b*sztam a Hunvaldot is, sz√≥ szerint, meg a G√°lt is (‚Ķ) K√©t cig√°ny gyerek mellettem, azt mondom, ne is pr√≥b√°ljatok f√∂l√°llni.

- Alig tudtam kicser√©lni, eltenni az eredetit. Mert tudod, a m√°solat az nem bŇĪncselekm√©ny, teh√°t a f√©nym√°solat az nem okirat, a f√©nym√°solat az nem okirat-hamis√≠t√°s

- De h√°t mondjuk itt minden, a VII., a XIV., a XV. ker√ľleti rendŇĎrkapit√°ny mind bar√°tom, √©rted, teh√°t nagyon nem kell f√©lnem, van h√°romf√©le rendŇĎrigazolv√°nyom, ha meg√°ll√≠tanak, jaj eln√©z√©st