A napi.hu ma reggel robbantotta a h√≠rt, hogy a frissen fel√ļj√≠tott, Ker√©nyi lapj√°ban is meg√©nekelt V√°rkert Baz√°r √©szaki baz√°r sor√°n a CBA nyithat majd szuper√ľzletet. A 235 n√©gyzetm√©teres ter√ľlet legal√°bb 10 √©vig lehet a korm√°yk√∂zeli √ľzletl√°nc kez√©n.

Az √©szaki sz√°rny p√°ly√°ztat√°s√°val kapcsolatban tov√°bbi √©rdekess√©gek is kider√ľlnek a cikkbŇĎl, p√©ld√°ul az, hogy egy olyan c√©g (a CBA V√°r Gourmet Kft.) nyerte el a b√©rlet jog√°t, amit napokkal a p√°ly√°zat meghirdet√©se ut√°n jegyzett csak be a c√©gb√≠r√≥s√°g. A p√°ly√°zati felt√©telek k√∂z√∂tt szerepelt, hogy az √ľzlet hungarikumokat is √°ruljon, a term√©kek 80 sz√°zal√©ka magyar, vagy Magyarorsz√°gon gy√°rtott legyen.

A c√©g tulajdonosai B√°n√°ti J√°nos, a Magyar √úgyv√©di Kamara eln√∂k√©nek a fia √©s az a CBA-tulaj Baldauf L√°szl√≥, aki anno a h√≠rhedt CBA-alkalmazottakat B√©kemenetre h√≠v√≥ k√∂rlev√©l egyik al√°√≠r√≥ja is volt. A nyertes b√©rlŇĎ k√∂teles lesz majd a Magyar Hungarikum Bizotts√°g hungarikum-list√°j√°n szereplŇĎ √©lelmiszereket √°rulni, sz√≥val tokaji bor meg mak√≥i hagyma mindenk√©pp lesz, a magyar ak√°cr√≥l √©s a v√©dŇĎnŇĎi szolg√°latr√≥l egyelŇĎre nem tudunk.

A d√©li baz√°rsoron vend√©gl√°t√≥egys√©get tervez kialak√≠tani a V√°rgondoks√°g Nonprofit Kft., 30 napon bel√ľl lehet beny√ļjtani a p√°ly√°zatokat.

Kép: varkertbazarinfo.hu, átalakítottam