Feltörték a svájci repeszt! A kapufának persze be kellett volna mennie

A hosszabbítás első felének egy részében úgy labdáztak a svájciak, hogy azt hittem, teljesen elfáradtak az argentinok, és végük lesz. Hát nem lett. Hiába játszott az európai csapat szinte tökéletesen, elég volt egy Lichtsteiner-hiba, hogy Messi és Di Maria eldöntse.

Mondjuk az is igaz, hogy az első félidőben például Svájcnak volt több igazán nagy helyzete, be kellett volna lőni legalább egyet, és akkor egy sokkal nyíltabb és élvezetesebb meccs alakult volna ki ebből is. Csak hát Drmic nem az az ember, aki belövi.

Advertisement

Ezek után a második fele és a hosszabbítás nagy része már egyirányú volt, kis időt kivéve, az argentinok fantázia nélkül támadtak, a svájciak okosan védekeztek, én unatkoztam.

De micsoda utolsó öt perc következett aztán. Elég lett volna azt megnézni, ahogy mondani szokás. Mondjuk a tizenegyesek már a francnak sem hiányoztak, másfelől viszont a svájci kapufának mégiscsak be kellett volna mennie. Csupa ellentmondás az élet. Mindegy, jobb az mindenkinek, hogy Messi még kavargathat egy kicsit a nyolc között is.

Fotó: Thanassis Stavrakis/AP

Share This Story

Get our newsletter