This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Felszállás előtt földbeállt a Sólyom Airways

Illustration for article titled Felszállás előtt földbeállt a Sólyom Airways

Ma reggel még perelni akarták a Nemzeti Közlekedési hatóságot, estére pedig állítólag már nem tudták állni a fizetéseket, írja a nol.hu.

Advertisement

A nol.hu információi szerint a Sólyom Holding vezérigazgatója, Lucsik János bejelentette, hogy nincsen pénz, megszakadtak a tárgyalások a befektetővel és ezért nem tudják kifizetni a fizetéseket. A nol.hu kereste a cég másik vezérigazgatóját, Vágó Józsefet, aki a pletykák szerint ma rosszul lett és kórházba került, de nem tudták elérni. A nol.hu ugyancsak megpróbálkozott a Sólyom Airways kommunkációs igazgatójával, de őt sem sikerült elérni. A portál azonban megtalálta a cég alkalmazottjait, akik közül többen is elmondták, hogy Lucsik János valóban tett ilyen bejelentést, viszont egyikőjük azt is elmondta, hogy Lucsik eddig nem volt a légitársaság közelébe, úgyhogy fenntartásokkal fogadják az információt. Az informátorok szerint volt már hasonló helyzetre példa a cég történelmében.

Én tényleg nem tudom mit lehet még elmondani a Sólyom Airways-zel kapcsolatban. A cég láthatólag őrülten hirdette azt, hogy idén már elindulnak a menetrend szerinti járatai, de nagyobb energiát fektettek a keresztpromócióra és az kooperációs szerződésekre, mint az engedélyek megszerzésére. Vagy ki tudja, lehet, hogy tényleg a Nemzeti Közlekedési Hatóság szúrt ki velük.

Advertisement

A Sólyom légitársaságnak egy, azaz egy repülése volt összesen, amikor augusztus 18-án Magyarországra érkezett egy gépük, amjd nem sokkal később visszarepült Bournemouthba.

És most eszünkbe juthatnak Bayer Zsolt szavai a júliusi Magyar Hírlapból:

Lassan egy hónapja röppent fel a hír, hogy Sólyom Airlines néven új magyar légitársaság kezdi meg működését. Komoly flottával, arab pénzügyi háttérrel, magyar tulajdonosokkal, prémiumkategóriában, kidolgozott üzleti tervvel.

Már a hír másnapján beindult a szokásos cinizmus. Cinizmus, gúnyolódás, röhögés, hitetlenkedés.

Advertisement

Kép: NAK (via Flickr)

Share This Story

Get our newsletter