Ma reggel még perelni akarták a Nemzeti Közlekedési hatóságot, estére pedig állítólag már nem tudták állni a fizetéseket, írja a nol.hu.

A nol.hu inform√°ci√≥i szerint a S√≥lyom Holding vez√©rigazgat√≥ja, Lucsik J√°nos bejelentette, hogy nincsen p√©nz, megszakadtak a t√°rgyal√°sok a befektetŇĎvel √©s ez√©rt nem tudj√°k kifizetni a fizet√©seket. A nol.hu kereste a c√©g m√°sik vez√©rigazgat√≥j√°t, V√°g√≥ J√≥zsefet, aki a pletyk√°k szerint ma rosszul lett √©s k√≥rh√°zba ker√ľlt, de nem tudt√°k el√©rni. A nol.hu ugyancsak megpr√≥b√°lkozott a S√≥lyom Airways kommunk√°ci√≥s igazgat√≥j√°val, de ŇĎt sem siker√ľlt el√©rni. A port√°l azonban megtal√°lta a c√©g alkalmazottjait, akik k√∂z√ľl t√∂bben is elmondt√°k, hogy Lucsik J√°nos val√≥ban tett ilyen bejelent√©st, viszont egyikŇĎj√ľk azt is elmondta, hogy Lucsik eddig nem volt a l√©git√°rsas√°g k√∂zel√©be, √ļgyhogy fenntart√°sokkal fogadj√°k az inform√°ci√≥t. Az inform√°torok szerint volt m√°r hasonl√≥ helyzetre p√©lda a c√©g t√∂rt√©nelm√©ben.

√Čn t√©nyleg nem tudom mit lehet m√©g elmondani a S√≥lyom Airways-zel kapcsolatban. A c√©g l√°that√≥lag ŇĎr√ľlten hirdette azt, hogy id√©n m√°r elindulnak a menetrend szerinti j√°ratai, de nagyobb energi√°t fektettek a keresztprom√≥ci√≥ra √©s az kooper√°ci√≥s szerzŇĎd√©sekre, mint az enged√©lyek megszerz√©s√©re. Vagy ki tudja, lehet, hogy t√©nyleg a Nemzeti K√∂zleked√©si Hat√≥s√°g sz√ļrt ki vel√ľk.

A S√≥lyom l√©git√°rsas√°gnak egy, azaz egy rep√ľl√©se volt √∂sszesen, amikor augusztus 18-√°n Magyarorsz√°gra √©rkezett egy g√©p√ľk, amjd nem sokkal k√©sŇĎbb visszarep√ľlt Bournemouthba.

√Čs most esz√ľnkbe juthatnak Bayer Zsolt szavai a j√ļliusi Magyar H√≠rlapb√≥l:

Lassan egy h√≥napja r√∂ppent fel a h√≠r, hogy S√≥lyom Airlines n√©ven √ļj magyar l√©git√°rsas√°g kezdi meg mŇĪk√∂d√©s√©t. Komoly flott√°val, arab p√©nz√ľgyi h√°tt√©rrel, magyar tulajdonosokkal, pr√©miumkateg√≥ri√°ban, kidolgozott √ľzleti tervvel.

M√°r a h√≠r m√°snapj√°n beindult a szok√°sos cinizmus. Cinizmus, g√ļnyol√≥d√°s, r√∂h√∂g√©s, hitetlenked√©s.

Advertisement

Kép: NAK (via Flickr)