Mégsem irtó nagy bunkó a hisztérikus orbánozás online bástyája, a Galamus, hiszen Mihancsik Zsófia igazából nem is Orbánt, hanem Hont András kollégát törpézte. Ez Lánczos Vera friss, nekem címzett posztjából derül ki.

Bejegyzést írtam hétfőn arról, hogy ki tudja hányadjára, de megint bezár a Galamus Csoport, amit Mihancsik Zsófia jelentett be egy drámai hangú cikkben. A posztban elkövettem egy nem kis hibát.

Advertisement

A legendás Orbán-köpködő hisztioldal Orbán-köpködő cikkében ugyanis a következő, a politikai közbeszéd progresszív vonulatát tökéletesen illusztráló bekezdést olvastam:

Nem írtam meg azt sem, hogyan teszik tönkre a magyar nyilvánosságot szakmailag, szellemileg és erkölcsileg – és most, elnézést kérek, stílust és gondolkodásmódot fogok utánozni, mert ha bárkit meg lehet bélyegezni az életkora alapján, akkor bizony meg lehet a testmérete alapján is – azok a törpe seggdugacsok, jelentéktelen senkik, akik a felszínt kaparászva kutatnak a napi kihánynivaló epe után, mert a dajkaszervezetükben, a Fideszben egy életre megtanulták, hogy minden valós problémának csak a mások megsemmisítésére alkalmas élét kell keresni, azt viszont kitartóan. Ha másként nem megy, elég csak „lebácsizni" a náluk alig hét évvel idősebb kollégát, aki, velük ellentétben, nemcsak teljes méretű férfiember, hanem a szakma egyik kiválósága is. A mélynövésű egyed „siratóasszonyoknak", a kurucinfo meg „ajvékórusnak" nevezi a „libsiket" – szép összhang. (Stílus- és gondolkodásmód-utánzat vége.)

Advertisement

És mivel a Galamuson Orbán Viktor jellemzően őrült, gonosz, beteg törpeként jelenik meg, automatikusan azt hittem, ez az egész kusza bekezdés, benne a "törpe", a "seggdugacs", a nem "teljes méretű férfiember" és a "mélynövés" is rá vonatkozott. De sajnos nem figyeltem eléggé. És megsértettem a demokratikus vitakultúra utolsó bástyáját, a durvaság elleni harc apostolát. Mihancsik Zsófia ugyanis – mint ez a a Galamus legfrissebb, Lánczos Vera által írt mai írásából kiderül – nem Orbán Viktorra, hanem a hvg.hu-s Hont Andrásra értette a törpét.

Akkor az mindjárt más, elnézést kérek Mihancsik Zsófiától és Lánczos Verától, és megígérem nekik, ha legközelebb meglátom ezt a fideszes törpét, felrúgom, mint a nácikkal kokettáló Orbán-párt a nemzeti konszenzust.

Advertisement

Hogy lesz ebben az országban normális hangulat és elviselhető közbeszéd, ha ezek a fideszes kis pondrók szabadon irkálják össze-vissza a durvaságaikat?

A másik oldalról nézve viszont mikor lesz már vége ennek az unalmas és döglesztő kultúrharcnak? Hogy temethetjük be az árkokat? Na, erre nekem speciel lenne is egy Galamus-konform ötletem. Tömjük be az árkokat a Fideszben dajkált seggdugacsok testecskéivel!

Share This Story

Get our newsletter