M√©gsem irt√≥ nagy bunk√≥ a hiszt√©rikus orb√°noz√°s online b√°sty√°ja, a Galamus, hiszen Mihancsik Zs√≥fia igaz√°b√≥l nem is Orb√°nt, hanem Hont Andr√°s koll√©g√°t t√∂rp√©zte. Ez L√°nczos Vera friss, nekem c√≠mzett posztj√°b√≥l der√ľl ki.

Bejegyz√©st √≠rtam h√©tfŇĎn arr√≥l, hogy ki tudja h√°nyadj√°ra, de megint bez√°r a Galamus Csoport, amit Mihancsik Zs√≥fia jelentett be egy dr√°mai hang√ļ cikkben. A posztban elk√∂vettem egy nem kis hib√°t.

A legend√°s Orb√°n-k√∂pk√∂dŇĎ hisztioldal Orb√°n-k√∂pk√∂dŇĎ cikk√©ben ugyanis a k√∂vetkezŇĎ, a politikai k√∂zbesz√©d progressz√≠v vonulat√°t t√∂k√©letesen illusztr√°l√≥ bekezd√©st olvastam:

Nem √≠rtam meg azt sem, hogyan teszik t√∂nkre a magyar nyilv√°noss√°got szakmailag, szellemileg √©s erk√∂lcsileg ‚Äď √©s most, eln√©z√©st k√©rek, st√≠lust √©s gondolkod√°sm√≥dot fogok ut√°nozni, mert ha b√°rkit meg lehet b√©lyegezni az √©letkora alapj√°n, akkor bizony meg lehet a testm√©rete alapj√°n is ‚Äď azok a t√∂rpe seggdugacsok, jelent√©ktelen senkik, akik a felsz√≠nt kapar√°szva kutatnak a napi kih√°nynival√≥ epe ut√°n, mert a dajkaszervezet√ľkben, a Fideszben egy √©letre megtanult√°k, hogy minden val√≥s probl√©m√°nak csak a m√°sok megsemmis√≠t√©s√©re alkalmas √©l√©t kell keresni, azt viszont kitart√≥an. Ha m√°sk√©nt nem megy, el√©g csak ‚Äěleb√°csizni" a n√°luk alig h√©t √©vvel idŇĎsebb koll√©g√°t, aki, vel√ľk ellent√©tben, nemcsak teljes m√©retŇĪ f√©rfiember, hanem a szakma egyik kiv√°l√≥s√°ga is. A m√©lyn√∂v√©sŇĪ egyed ‚Äěsirat√≥asszonyoknak", a kurucinfo meg ‚Äěajv√©k√≥rusnak" nevezi a ‚Äělibsiket" ‚Äď sz√©p √∂sszhang. (St√≠lus- √©s gondolkod√°sm√≥d-ut√°nzat v√©ge.)

Advertisement

√Čs mivel a Galamuson Orb√°n Viktor jellemzŇĎen ŇĎr√ľlt, gonosz, beteg t√∂rpek√©nt jelenik meg, automatikusan azt hittem, ez az eg√©sz kusza bekezd√©s, benne a "t√∂rpe", a "seggdugacs", a nem "teljes m√©retŇĪ f√©rfiember" √©s a "m√©lyn√∂v√©s" is r√° vonatkozott. De sajnos nem figyeltem el√©gg√©. √Čs megs√©rtettem a demokratikus vitakult√ļra utols√≥ b√°sty√°j√°t, a durvas√°g elleni harc apostol√°t. Mihancsik Zs√≥fia ugyanis ‚Äď mint ez a a Galamus legfrissebb, L√°nczos Vera √°ltal √≠rt mai √≠r√°s√°b√≥l kider√ľl ‚Äď nem Orb√°n Viktorra, hanem a hvg.hu-s Hont Andr√°sra √©rtette a t√∂rp√©t.

Akkor az mindj√°rt m√°s, eln√©z√©st k√©rek Mihancsik Zs√≥fi√°t√≥l √©s L√°nczos Ver√°t√≥l, √©s meg√≠g√©rem nekik, ha legk√∂zelebb megl√°tom ezt a fideszes t√∂rp√©t, felr√ļgom, mint a n√°cikkal kokett√°l√≥ Orb√°n-p√°rt a nemzeti konszenzust.

Advertisement

Hogy lesz ebben az orsz√°gban norm√°lis hangulat √©s elviselhetŇĎ k√∂zbesz√©d, ha ezek a fideszes kis pondr√≥k szabadon irk√°lj√°k √∂ssze-vissza a durvas√°gaikat?

A m√°sik oldalr√≥l n√©zve viszont mikor lesz m√°r v√©ge ennek az unalmas √©s d√∂glesztŇĎ kult√ļrharcnak? Hogy temethetj√ľk be az √°rkokat? Na, erre nekem speciel lenne is egy Galamus-konform √∂tletem. T√∂mj√ľk be az √°rkokat a Fideszben dajk√°lt seggdugacsok testecsk√©ivel!