Illustration for article titled Felmondott a 15 éves fekete lánnyal keménykedő texasi rendőr

Eddig ez már a második felmondásos hír, de ez kevésbé hősies, mint az első.

Az amerikai rendőrség újabb botrányában az egész internetet bejárta a videó, amin Eric Casebolt fegyvertelen tinédzsereket fenyeget fegyverrel, és kedden a rendőr maga jelentette be, hogy távozik a testülettől.

Advertisement

A 41 éves Casebolt a texasi McKinneyben tinédzsereket fenyegetett fegyverrel, és brutálisan, a nyakánál fogva vágott földhöz egy fekete lányt. Az eset egy uszodánál történt, a hétperces videó pedig híven dokumentálta a történteket.

A rendőrt már vasárnap felfüggesztették, és tegnap este hivatalosan benyújtotta a felmondását. A város rendőrfőnöke közben “védhetetlennek” nevezte Casebolt viselkedését, aki szerinte teljesen elveszítette a fejét. “Tizenkét rendőr vett részt az akcióban, közülük tizenegy a kiképzésen tanultak szerint járt el, nagyszerűen látták el feladatukat” – mondta a 150 ezres város rendőrfőnöke.

Advertisement

A 15 éves lány, Dajerria Becton is megszólalt közben, aki azt mondta, hogy nem elégszik meg azzal, ha kirúgják Caseboltot, aki halálos fenyegetéseket is kapott, a városban pedig nyolcszázan tüntettek a rendőrség ellen. Mindazonáltal a BBC megjegyzi, hogy a város lakói közül voltak, akik védték Caseboltot – a rendőrséget egy uszodához hívták ki, ahol azután tört ki verekedés, hogy néhány hívatlan vendég nem akarta elhagyni a medencét.

Amerikában a tavalyi fergusoni eset óta hatalmas visszhangot kap minden olyan eset, ahol fehér rendőr egy fekete állampolgárral szemben lépi túl a hatáskörét. Bár itt most nem halt meg senki, épp elég volt ahhoz, hogy újra aktuálissá tegye a témát.

Advertisement

(via BBC)

Share This Story

Get our newsletter