Illustration for article titled Felesküdött Orbán Viktor, nagyon demokrata a buli

Sziasztok, ez itt a Cink, én Szűcs Donát vagyok ezúttal a Parlamentből! Most járok itt életemben először sajtósként, és szavamra mondom, nagyon demokrata a buli.

Advertisement

Ma nem élőben közvetítünk, mivel ami történni fog, az valami olyasmi, mint egy demokrata tüntetés a Szabad sajtó útján, vagy egy Selmeczi Gabriella-nyilatkozat: kiszámítható.

De nekem, mint parlament-szűz tudósítónak ez maga a földi paradicsom, vagy ha onnan nézzük, a Pokol. Dante Pokla, Plankó Gergő pedig az én Vergiliusom, aki kézenfogva vezet keresztül ezen az átláthatatlan, plagizáló köztársasági elnökökkel, volt és jelenlegi külügyminiszterekkel, diplomatákkal és szavazógépekkel tűzdelt rengetegen.

Advertisement

Először egy őr igazított el a sajtópáholy felé, amihez a szédítő lépcsőzés után egy szerencsés véletlen folytán elég közel kerültem. Ahogy beléptem, megláttam az első főellenséget magát a tekintélyes Zárug Péter Farkast! A sajtópáholyból tök jó a kilátás az ülésteremre, a páholyokban szpotoltam többek között Andy Vajnát, akinek az ősz tarkóját ti is felfedezhetitek szuperképemen, Selmeczi Gabriellát, talpig rikító pirosban.

Miután láttam, hogy itt nem lesz Wi-Fi és a mobilnet is gyengélkedik, megszólítottam az akkor érkező Plankó Gergőt, bemutatkoztam neki, és megkérdeztem, merre van a sajtópáholy! Gergő egyből megmutatta, máskor melyik lifttel jöjjek föl az emeletre, és hogy mit merre találok. Ha minden újságíró ilyen lenne, nem itt tartana ez az ország!

Advertisement

Szóval letáboroztam a sajtóteremben, itt közvetítik az ülést, és megtudtam a wifijelszót is. Most belendült Kövér Laca, gyorsan meg is választották a miniszterelnököt, állva tapsol az országgyűlés. Orbán az esküt is letette, most a himnusz megy. Szólnak a harsonák, kis lépés nekem, nagy lépés az emberiségnek.

Share This Story

Get our newsletter