​Félelmetes dolgokat mondott a rendőr, fel is függesztették

Egy St. Louis-i rendőr, Dan Page volt képes kijelenteni, hogy neki aztán nincs baja a sokszínűséggel, ha kell bárkit megöl. Aki nem akar meghalni, ne kerüljön a színe elé.

"I've killed a lot. And if I need to, I'll kill a whole bunch more. If you don't want to get killed, don't show up in front of me. I have no problems with it. God did not raise me to be a coward." "I'm into diversity — I kill everybody. I don't care."

Advertisement

Ráadásul mindez csak egy részlet a közel egy órás videóból, ahol Page az Oath Keepers nevű szervezet előtt beszél. Ennek a rendőrökből, katonákból és tűzoltókból álló társaságnak az alapelve, hogy bármilyen áron betartják az esküjüket, amit tettek és megvédik az Egyesült Államok alkotmányát – akár külső, akár belső ellenségektől. Az idézett rész pont 43:00-nál van, de érdemes belehallgatni más részekbe is, egészen elképesztő butaságokat mond az úr.

Dan Page-et felfüggesztették, pszichiátriai kivizsgálásra küldték és a rendőrfőnök bocsánatot kért miatta.

Még félelmetesebbé teszi az egészet, hogy egyrészt nagy viták folynak az amerikai közéletben a rendőrség militarizálásáról, másrészt Ferguson – ahonnan sorra jönnek a hírek zavargásokról és túlkapásokról, miután egy rendőr lelőtt egy fegyvertelen fekete férfit – St. Louis egyik peremkerülete.

Advertisement

via The Wire

Share This Story