Felcsút polgármestere 800 millió forint osztalékot fizetett magának

Illustration for article titled Felcsút polgármestere 800 millió forint osztalékot fizetett magának

A Mészáros és Mészáros Kft. 800 millió forint osztalékot fizetett ki a társtulajdonos Mészáros Lőrincnek, azaz Felcsút polgármesterének. Ötszörösét annak, mint amit a cég dolgozói összesen fizetésben megkaptak 2012-ben, írja a nol.hu.

Advertisement

Nem igazán értjük a matekot. A nol.hu azt írja, hogy Mészáros cégénél 225 alkalmazott dolgozik és nekik összesen 157 millió forintot fizetett ki bérnek. Ez 137 minimálbért jelent, de mivel senkinek nem fizethetnek minimálbérnél kevesebbet, kicsit furák ezek az adatok. De mivel Felcsút polgármesteréről van szó, aki ismétlem, 800 millió forintot adott magának a saját cégéből, nyilván bármit elhiszünk. A nol.hu a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapjára kirakott beszámolóból bogarászta ki az információt, én viszont egyáltalán nem találtam meg ezt a beszámolót. Mondjuk ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem is létezik.

Az osztalékot az április felcsúti taggyűlésen szavazták meg, idézem "Mészárosné Kelemen Beatrix a saját döntése alapján a mai nappal lemond a 2012. évi osztalékról Mészáros Lőrinc javára". A nol.hu információi szerint "a korábban gázszerelésből élő polgármester cége 2010 óta több mint ötszörösére növelte a forgalmát: 853 millióról 4,6 milliárd forintra emelkedett a nettó árbevétele."

Advertisement

Fotó: nb1.hu

Share This Story

Get our newsletter