A M√©sz√°ros √©s M√©sz√°ros Kft. 800 milli√≥ forint osztal√©kot fizetett ki a t√°rstulajdonos M√©sz√°ros LŇĎrincnek, azaz Felcs√ļt polg√°rmester√©nek. √Ėtsz√∂r√∂s√©t annak, mint amit a c√©g dolgoz√≥i √∂sszesen fizet√©sben megkaptak 2012-ben, √≠rja a nol.hu.

Nem igaz√°n √©rtj√ľk a matekot. A nol.hu azt √≠rja, hogy M√©sz√°ros c√©g√©n√©l 225 alkalmazott dolgozik √©s nekik √∂sszesen 157 milli√≥ forintot fizetett ki b√©rnek. Ez 137 minim√°lb√©rt jelent, de mivel senkinek nem fizethetnek minim√°lb√©rn√©l kevesebbet, kicsit fur√°k ezek az adatok. De mivel Felcs√ļt polg√°rmester√©rŇĎl van sz√≥, aki ism√©tlem, 800 milli√≥ forintot adott mag√°nak a saj√°t c√©g√©bŇĎl, nyilv√°n b√°rmit elhisz√ľnk. A nol.hu a K√∂zigazgat√°si √©s Igazs√°g√ľgyi Miniszt√©rium honlapj√°ra kirakott besz√°mol√≥b√≥l bogar√°szta ki az inform√°ci√≥t, √©n viszont egy√°ltal√°n nem tal√°ltam meg ezt a besz√°mol√≥t. Mondjuk ez egy√°ltal√°n nem jelenti azt, hogy nem is l√©tezik.

Az osztal√©kot az √°prilis felcs√ļti taggyŇĪl√©sen szavazt√°k meg, id√©zem "M√©sz√°rosn√© Kelemen Beatrix a saj√°t d√∂nt√©se alapj√°n a mai nappal lemond a 2012. √©vi osztal√©kr√≥l M√©sz√°ros LŇĎrinc jav√°ra". A nol.hu inform√°ci√≥i szerint "a kor√°bban g√°zszerel√©sbŇĎl √©lŇĎ polg√°rmester c√©ge 2010 √≥ta t√∂bb mint √∂tsz√∂r√∂s√©re n√∂velte a forgalm√°t: 853 milli√≥r√≥l 4,6 milli√°rd forintra emelkedett a nett√≥ √°rbev√©tele."

Fotó: nb1.hu