Felbukkant Amerikában a húsevő orosz barkácsdrog

Az arizonai hatóságokhoz két bejelentés is érkezett az Oroszországban már rég elterjedt, rémisztő összetételű és hatású krokodil miatt.

Amennyire én tudom, ezek az első bejelentett esetek az Egyesült Államokban. Úgyhogy nagyon meg vagyunk rémülve.

Ezt a két mondatot Frank LoVecchio, a Banner's Poison Control Center egyik igazgatója mondta a phoenixi KPHO hírportálnak. LoVecchio nem mondott több részletet a két esetről, de reméli, hogy nem fog több előfordulni. Bár azt is hozzátette, hogy "ahol füst van, ott tűz is ég".

Advertisement

A krokodil nevű kábítószer először a kétezres évek elején ütötte fel a fejét Oroszországban. Az alapja a dezomorfin nevű opioid, amit az országban könnyen beszerezhető kodeintartalmú gyógyszerekből lehet előállítani. A dezomorfin azonban nem az egyetlen alapanyag, kerül még hozzá benzin vagy higító, vörös foszfor és jód is. A hatása a heroinhoz hasonló, de rövidebb ideig tart és hamarabb jelentkeznek az addikció tünetei. Gyakorlatilag otthon harminc perc alatt is elő lehet állítani. A mérgező hozzávalók miatt az injekciózása szöveti károsodást, üszkösödést okoz, egy magyarázat szerint a neve abból ered, hogy a befecskendezett részeken pikkelyesedik a bőr. Beszámolók szerint a használóknak egyszerűen lerohad a húsa. A krokodilhasználók átlagosan 2-3 évig élnek az első használattól számítva.

Ha valakit még jobban érdekel a krokodil hatása és szívesen elrontaná előre a hétvégéjét, annak itt egy 25 perces dokumentumfilm a Vice-tól:

Illetve ha valaki inkább olvasna róla, annak itt egy cikk a krokodilfüggőkről a Guardianben.

Share This Story