This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Fekete mágia! Nemsokára valóság lesz a három évig elálló pizza

Illustration for article titled Fekete mágia! Nemsokára valóság lesz a három évig elálló pizza

Természetesen az amerikai katonaság dolgozik a recepten már évek óta. A kutatóbrigád szerint nagyon közel az áttörés.

Advertisement

A naticki katonai kutatólaborban tényleg ezen munkálkodnak: előkészíteni egy olyan pizzát a hadsereg tagjainak, ami három évig állhat a polcon és semmi baja nem lesz. A pizza folyamatosan a legnépszerűbb étel, amit az amerikai katonák kérnek a kutatóbázistól, ahol egyébként sisakokat és egyéb felszereléseket fejlesztenek.

A tudósok legnagyobb problémája az volt, hogy egy idő után a paradicsomszósz és a sajt elkezdett beszivárogni a tésztába, amitől az egész egy szottyos izé lett. Az utóbbi években viszont rájöttek, hogy mivel lehet megkötni a vizet, hogy ne ázzon el az egész, ezt pedig különböző vízvonzó anyagok segítségével sikerült elérni. Ezzel együtt a kutatók megváltoztatták a paradicsomszósz savasságát is, hogy nehezebben tudjanak terjeszkedni rajta a baktériumok. A pizza zacsijába még kerültek vastömítések is, amik aztán végleg elnyelnek minden oxigént.

Advertisement

A katonák még nem tudták megkóstolni a leginkább egy viccnek vagy legalább egy kollégista mutatványnak hangzó pizzát, de Jill Bates laborvezető szerint olyan, mint egy otthoni pizza, csak nem annyira ropogós a széle. Egy nagy különbség van, a laborpizza sosem lesz sem forró, sem meleg, maximum szobahőmérsékletű.

[AP]

Fotó: Flickr / rusvaplauke

Share This Story

Get our newsletter