A Silicre √∂nthetsz kaka√≥t, s√∂rt, vizet, k√≥l√°t, minden nyom n√©lk√ľl lefolyik r√≥la. M√°jusban kezdik √°rulni, a tervez√©s√©be a Vera Wang munkat√°rsa is beseg√≠tett.

A p√≥l√≥ a nagyon j√≥l hangz√≥ szuperhidrof√≥b nanotechnol√≥gia-fejleszt√©s eredm√©nye, ami igaz√°b√≥l azt jelenti, hogy az anyag egy elv√°laszt√≥ r√©teget alkot a folyad√©k √©s a sz√∂vet k√∂z√∂tt. Az elsŇĎ k√©rd√©sem r√∂gt√∂n az volt, hogy mi lesz √≠gy az izzadts√°ggal, de a gy√°rt√≥k szerint azt a ruha nem sz√≠vja fel, hanem hagyja elp√°rologni.

A p√≥l√≥ egy√©bk√©nt a fel√ľlet√©t bor√≠t√≥ szil√≠cium-dioxidr√≥l kapta a nev√©t.

A l√°tv√°nyos hat√°s egy√©bk√©nt nagyon eml√©keztet a NeverWet nevŇĪ flakonos spr√©re, b√°r a Silic√°t fejlesztŇĎ Aamir Patel szerint a NeverWet hat√°sa egy mos√°s ut√°n elm√ļlik, r√°ad√°sul szerinte r√°kkeltŇĎ anyagokat tartalmaz.

A Silica gy√°rt√°s√°ra Patel h√ļszezer doll√°rt k√©rt az internet n√©p√©tŇĎl, ennek a t√∂bbsz√∂r√∂se m√°r j√≥val a hat√°ridŇĎ lej√°rta elŇĎtt √∂sszej√∂tt a Kickstarteren. Itt az egy√©bk√©nt el√©g meggyŇĎzŇĎ vide√≥juk a p√≥l√≥r√≥l:

Advertisement

A p√≥l√≥ tervez√©s√©be a Vera Wang divatc√©g egyik volt tervezŇĎje is beseg√≠tett. A p√≥l√≥kat m√°jusban kezdik el kisz√°ll√≠tani a befektetŇĎknek, a tervek szerint majd boltokban is fogj√°k √°rulni ŇĎket.

[Mashable]