Fedett nyomozó húzta csőbe Hiszékeny Dezsőt

Illustration for article titled Fedett nyomozó húzta csőbe Hiszékeny Dezsőt

A szocialista parlamenti képviselő nyeretlen kétévesként viselkedett. Hivatali vesztegetéssel vádolják, 13. kerületi alpolgármester korában egy Visegrádi utcai expresszó sodorta bajba.

Advertisement

A Magyar Nemzet bírósági forrásokra hivatkozva azt írja, egy fedett nyomozó megkereste Hiszékeny Dezsőt, hogy érdekelné egy kerületi ingatlan, amiben korábban a Rigoletto presszó működött. Bérlésről és vásárlásról is szó esett, az önkormáyzati tulajdonú helyet az alpolgmest személyesen mutatta meg – de elsőre nemet mondott az álvállalkozó ajánlatára. Ám később a kijáróembere mégis felvette a kapcsolatot a ravaszdi nyomozóval, és további telefonozások során elhangzott, ötmillió mellékesért lehet szó vásárlásról is. Bár a pénzt nem vette át Hiszékeny, a bűncselekmény – a vád szerint – befejezettnek minősül így is.

Advertisement

Egy ilyenért pedig kettő-kötőjel-nyolc évet is lehet kapni.

Hiszékeny Dezső nem hagyja magát, ártatlanságát hangoztatja és azt állítja, koncepciós eljárásról van szó. Az MSZP-s politikus 2014-ben jutott parlamenti képviselői madátumhoz, úgy megverte ellenfeleit Angyalföldön, hogy csak úgy nyekkentek.

Share This Story

Get our newsletter