A szocialista, vagy milyen brókerbotrány legújabb izgalmas fejezetének főszereplője Szele Andrea.

A Magyar Narancs fedezte fel, hogy a Földművelésügyi Minisztérium gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára korábban a Hungária Értékpapír munkatársa volt. Ez önmagában még nem érdekes túlzottan, úgy viszont már annál inkább, hogy a minisztérium 410 millió forintot veszített a brókercég csődjével.

Szele 2009 és 2013 között dolgozott a Hungáriánál, majd egy FHB-s kerülővel érkezett az FM-hez, melynek az egyik háttérintézménye, a Tartalékgazdálkodási Nonprofit Kft. pont a Hungáriánál tartotta értékpapírjait. (A teljes CV-je itt érhető el, a képen a lényeg) Lázár János erről a 410 millió forintról csütörtökön azt mondta, hogy a csőddel az el is veszett.

A minisztérium annak ellenére sem vette ki a pénzt a Hungáriától, hogy erre állítólag a Buda-Cash csődje után Orbán Viktor az összes tárcát felszólította. Az MNB március 5-én függesztette fel a Hungária engedélyét, és rendelt ki felügyeleti biztost a céghez. Itt nem foglalkoztatták a hatóságokat a gyanúsítottak emberi jogai, hiszen az MNB feljelentése után már másnap négy embert őrizetbe vettek, közülük hárman még most is előzetesben vannak, 300 milliárd forintos sikkasztás gyanújával.