A F√°sy Mulat√≥ budapesti hakniturn√©j√°n Sl√°ger Tib√≥, Zs√ľlike √©s a Dolly Roll mellett sorban l√©pnek fel a fideszes polg√°rmesterek. Kov√°cs R√≥bert (KŇĎb√°nya) csak jelen lesz, Vattam√°ny Zsolt (Erzs√©betv√°ros) viszont git√°rozik is.

Azt hiszed, v√©letlen√ľl naracss√°rg√°k a betŇĪk F√°sy √Ād√°m koncertplak√°tjain? H√°t √ļgy tŇĪnik, hogy t√©vedsz.

F√°sy √Ād√°m nem valami megcsontosodott konzervat√≠v, szocialista, liber√°lis vagy k√∂rnyezetv√©dŇĎ figura hanem igazi politikai mindenevŇĎ. HŇĎs√ľnk a 2010-es v√°laszt√°si kamp√°nyban m√©g a V√°llalkoz√≥k Sz√∂vets√©ge nevŇĪ kamup√°rt minisztereln√∂k-jel√∂ltjek√©nt indult, olyan fantasztikus figur√°k t√°rsas√°g√°ban mint Fekete "Szaxi-Maxi" Gyula, az ex-Tasn√°din√© Marjai Judit fot√≥s, Koroknai G√©za sz√≠n√©sz √©s Orb√°n S√°ndor, a Defekt Du√≥ fele, sŇĎt a p√°rtot Ihos "Kat√≥ N√©ni" J√≥zsef is t√°mogatta k√≠v√ľlrŇĎl, b√°rmit is jelentsen ez.

A kamup√°rtok indul√°sa nyilv√°nval√≥an a Fidesz √©rdeke volt, ez√©rt tal√°ltak ki olyan v√°laszt√°si t√∂rv√©nyt, ami r√©v√©n gyakorlatilag ellenŇĎrizetlen√ľl vehettek fel sz√°zmilli√≥kat.

Advertisement

F√°sy 2014-ben m√°r am√ļgy is tapogat√≥zott a Fidesz fel√©, a kamp√°ny bajai hadsz√≠nter√©n fel is l√©pett egy Fidesz-k√∂zelinek tartott romabuliban.

Pedig 2009-ben egy erdélyi koncertjén még a bukott MSZP-s Hagyó Miklós volt a vendég a színpadon, és 2009 márciusában, amikor az akkor még indexes Tamás Bence Gáspár az MSZP egyik simicskája, Puch László nevében és hangján felhívta telefonon, hogy vállalna-e kormányzati szerepet, nem zárkózott el. Igaz elég hamar rájött, hogy csak viccelnek vele.

Advertisement

Most pedig ‚Äď amint az a Hvg anyag√°b√≥l kider√ľl ‚Äď az ŇĎ sz√≠npad√°n fog git√°rozni Vattam√°ny Zsolt:

Advertisement

Azt pedig olvas√≥nk, szep sziep kommentelte be egy Cink-poszt al√°, hogy Kov√°cs R√≥bert is ott lesz egy kŇĎb√°nyai koncertj√ľkon:

Ha tudsz tov√°bbi Fidesz-jel√∂lteket, akik a F√°sy Mulat√≥ban l√©pnek fel mostan√°ban, k√ľldd a bizony√≠t√©kot!