Illustration for article titled Fantasztikus kalandok után lett meg a Belvárosból eltűnt csodamacska

Azonnal meg kéne filmesíteni Pinta gazdájának kalandjait, aki egész katakombarendszert fedezett fel a Belváros legközepén. A végén egy erővágó és egy csecsemőfejnyi kalapács segítségével mentették ki a hófehér, de cirmos farkú macskát.

Advertisement
Illustration for article titled Fantasztikus kalandok után lett meg a Belvárosból eltűnt csodamacska

Bár a Cinktől kezdve a 444-en át egy rakás facebookozóig sokan megosztottuk hétfőn, hogy a Ferenciek terén, a Párisi udvarral szemben lévő ház harmadik emeletéről eltűnt egy különleges macska, senki sem sejthette, hogy a sztori ilyen hamar ilyen kalandos véget ér.

Advertisement

Pinta ugyanis, mint kiderült, tényleg nem ment ki a házból. Sem a kapun, sem a háztetőn át. Látták viszont beugrani a pincébe, ezért a gazdája, Haélhetekevvelakifejezéssel mikroblogger elindult kinyomozni, hol vannak a kulcsok. Prózai indításnak tűnhet, de főhősünk az ezt követő pár órában olyan figurákkal talákozott, olyan helyzetekbe csöppent, és olyan helyszíneken járt, hogy a Tumblr-blogjára írott beszámolója irtó szórakoztató olvasmány lett.

Advertisement

Olvassátok el itt egyben, én csak pár kedvenc pillanatot válogattam ki ízelítőnek:

  • A régi házmester creepy figura, szaggatottan, tagoltan beszél, de értelmesen. Elmondja, hogy a szoláriumos nőnek van kulcsa, de ő nincs otthon. Viszont véletlenül belefutok egy újabb szomszédba, aki elárulja, hogy a madaras hölgynél is vannak kulcsok. Ő sem volt otthon.
  • Megdöbbenésemre a régi házmester áll az ajtóban, elmondja, hogy csak azért jött, mert a madaras hölgy, akit kerestem, az előbb hazaérkezett. Nem merem megkérdezni, honnan tudja, hogy kerestem, vagy hogy hazaért. “Térfigyelő rendszer”, mondja a kollégám.
  • Azt mondja: menjek két utcát északi irányba, kopogjak kétszer az ajtón, és keressem az éjjeliőrt. Kopognom nem kell, mert az ajtó nyitva, és még lézengenek munkások a terepen. Rövid úton elém hoznak egy vékony, szemüveges fickót, aki nem ért az egészből semmit. De hát te vagy az éjjeliőr, nem?, kérdezik a többiek. Nem, mondja a fickó, majd kisvártatva: ja, de igen, én vagyok.
  • Odabentről egy csecsemőfejnyi kalapáccsal tér vissza, szétzúzza a lakatot, majd az erővágóval még rásegít.

Share This Story

Get our newsletter