Elolvad-e egy tölcsér fagylalt, ha egyetlen unoka sincs ott, hogy elnyalja? Talán ennél is fontosabb, hogy a fagylalt, amit Falus Ferenc talán elnyalt, nagyon komoly dolog.

Sokkal komolyabb p√©ld√°ul, mint a magyar belpolitika. Azt mind a hatalom, mind az ‚Äěellenz√©k‚ÄĚ furcsa b√∂rleszkk√©nt tudja csak √©rtelmezni ebben az ironikus meta-meta-metakorszakban, amiben √©l√ľnk, de szerencs√©re az egyes√ľlt (:-D) ellenz√©k (:-DDD) fŇĎpolg√°rmester-jel√∂ltje (:-DDDDDD), Falus Ferenc, tudja, hogy mik az igaz√°n fontos dolgok az √©letben.

Sajn√°latos, hogy viccnek √°lc√°zva pr√≥b√°lt kib√ļjni a helyzetbŇĎl, amibe belefagylaltozta mag√°t, pedig, egy belpolitikai kamp√°nyban rendhagy√≥ m√≥don, kiv√©telesen nagyon fontos dologgal foglalkozott: fagylaltozott. Egy olyan orsz√°gban, ahol csom√≥ helyen szar fagylaltot √°rulnak, porb√≥l, ennek fontos √ľzenete van.

Advertisement

Nem tudom, hogy Falus Ferenc j√≥ fagylaltot evett-e, de a t√©rk√©pre n√©zve abban tudok rem√©nykedni, hogy igen. A tegnapi politikai performansz hely√©√ľl szolg√°l√≥ utc√°k egyike ugyanis n√©h√°ny hete Budapest elsŇĎ sz√°m√ļ piszt√°ciafagylalt-beszerzŇĎ hely√©v√© alakult. Az √Ėkot√°rs sz√©kh√°z√°nak otthont ad√≥ Szerb utca mellett, a Szarka utc√°ban van az a fagyiz√≥, amit n√©h√°ny szic√≠liai mŇĪk√∂dtet, √©s ahol nagyon, nagyon, nagyon finom piszt√°ciafagylalt kaphat√≥.

Nagyon sok nagyon j√≥ fagylaltot ettem m√°r az √©letemben. Szic√≠li√°ban sajnos m√©g pont nem nem, de fagylaltoztam moziban, padon, kertben, teraszon, a F√°tra t√©ren, foly√©kony nitrog√©nnel frissen keverve, fagylaltoztam volna a butarei Inzozi Nziz√°ban is, ha nem romlott volna el √©pp a fagylaltg√©p, fagylaltoztam t√©len, ny√°ron, k√°nikul√°ban √©s esŇĎben, de a Szarka utcai szic√≠liaiak piszt√°ciafagylaltj√°n√°l jobb piszt√°ciafagylaltot m√©g nem ettem. Falus j√≥ √ļton j√°rt.

Fontos, hogy a fagylaltot t√©vesen gondolj√°k sokan √©dess√©gnek, amibŇĎl m√©rt√©kkel, egy-k√©t gomb√≥ccal kell fogyasztani. A fagylaltban minden megvan, amire az embernek sz√ľks√©ge van. Arra meg, hogy t√ļl √©des, a piszt√°ciafagylalt a legjobb ellenp√©lda, a j√≥ piszt√°ciafagylalt ugyanis vadul s√≥s. Tal√°n nem kell kifejtenem, milyen a Szarka utcai szic√≠liaiak piszt√°ciafagylaltja. R√∂viden: vadul s√≥s.

Advertisement

Ahogy a fenti k√©p illusztr√°lja, a fagylalt √∂n√°ll√≥ √©tkez√©s is lehet. Ehhez fejenk√©nt k√∂r√ľlbel√ľl f√©l kil√≥ fagylalttal √©rdemes sz√°molnunk, nem baj, ha t√∂bb, √©s az sem baj, ha az √°llagkontraszt √©rdek√©ben a piszt√°ciafagylaltra s√≥s, p√∂rk√∂lt piszt√°ci√°t is sz√≥runk. Nyamm, gondoln√°m, ha √©pp nem egy blogposztot g√©peln√©k a piszt√°ciafagylaltr√≥l, amit tal√°n Falus Ferenc is elnyalt, tal√°n nem, hanem magam is piszt√°ciafagylaltot nyaln√©k.

Mondjuk az is igaz, hogy √©n nem akarok fŇĎpolg√°rmester lenni.