Falus Ferenc védelmében

Illustration for article titled Falus Ferenc védelmében

Elolvad-e egy tölcsér fagylalt, ha egyetlen unoka sincs ott, hogy elnyalja? Talán ennél is fontosabb, hogy a fagylalt, amit Falus Ferenc talán elnyalt, nagyon komoly dolog.

Advertisement

Sokkal komolyabb például, mint a magyar belpolitika. Azt mind a hatalom, mind az „ellenzék” furcsa börleszkként tudja csak értelmezni ebben az ironikus meta-meta-metakorszakban, amiben élünk, de szerencsére az egyesült (:-D) ellenzék (:-DDD) főpolgármester-jelöltje (:-DDDDDD), Falus Ferenc, tudja, hogy mik az igazán fontos dolgok az életben.

Advertisement

Sajnálatos, hogy viccnek álcázva próbált kibújni a helyzetből, amibe belefagylaltozta magát, pedig, egy belpolitikai kampányban rendhagyó módon, kivételesen nagyon fontos dologgal foglalkozott: fagylaltozott. Egy olyan országban, ahol csomó helyen szar fagylaltot árulnak, porból, ennek fontos üzenete van.

Advertisement

Nem tudom, hogy Falus Ferenc jó fagylaltot evett-e, de a térképre nézve abban tudok reménykedni, hogy igen. A tegnapi politikai performansz helyéül szolgáló utcák egyike ugyanis néhány hete Budapest első számú pisztáciafagylalt-beszerző helyévé alakult. Az Ökotárs székházának otthont adó Szerb utca mellett, a Szarka utcában van az a fagyizó, amit néhány szicíliai működtet, és ahol nagyon, nagyon, nagyon finom pisztáciafagylalt kapható.

Nagyon sok nagyon jó fagylaltot ettem már az életemben. Szicíliában sajnos még pont nem nem, de fagylaltoztam moziban, padon, kertben, teraszon, a Fátra téren, folyékony nitrogénnel frissen keverve, fagylaltoztam volna a butarei Inzozi Nzizában is, ha nem romlott volna el épp a fagylaltgép, fagylaltoztam télen, nyáron, kánikulában és esőben, de a Szarka utcai szicíliaiak pisztáciafagylaltjánál jobb pisztáciafagylaltot még nem ettem. Falus jó úton járt.

Advertisement

Fontos, hogy a fagylaltot tévesen gondolják sokan édességnek, amiből mértékkel, egy-két gombóccal kell fogyasztani. A fagylaltban minden megvan, amire az embernek szüksége van. Arra meg, hogy túl édes, a pisztáciafagylalt a legjobb ellenpélda, a jó pisztáciafagylalt ugyanis vadul sós. Talán nem kell kifejtenem, milyen a Szarka utcai szicíliaiak pisztáciafagylaltja. Röviden: vadul sós.

Ahogy a fenti kép illusztrálja, a fagylalt önálló étkezés is lehet. Ehhez fejenként körülbelül fél kiló fagylalttal érdemes számolnunk, nem baj, ha több, és az sem baj, ha az állagkontraszt érdekében a pisztáciafagylaltra sós, pörkölt pisztáciát is szórunk. Nyamm, gondolnám, ha épp nem egy blogposztot gépelnék a pisztáciafagylaltról, amit talán Falus Ferenc is elnyalt, talán nem, hanem magam is pisztáciafagylaltot nyalnék.

Advertisement

Mondjuk az is igaz, hogy én nem akarok főpolgármester lenni.

Share This Story

Get our newsletter