A 24 √©ves Farid Ghilas a marseille-i panelh√°zak k√∂z√∂tt s√©t√°lgatott, amikor megl√°tta a √∂th√≥napos Oscart. Megfogta a grabanc√°n√°l √©s olyan magasra dobta az √°llatot, amennyire csak b√≠rta. Farid maga posztolta a szadista vide√≥t Facebookra, de lecsaptak r√° az √°llatv√©dŇĎk.

Szerencs√©re el√©m nem ker√ľlt a sz√∂rnyŇĪ vide√≥, de az internetet, fŇĎleg a francia r√©sz√©t bej√°rta, ahogy egy panelh√°z alj√°ban egy f√©rfi csak magyar√°z √©s magyar√°z a kamer√°nak egy kiscic√°val a kez√©ben, azt√°n megmarkolja √©s hozz√°csapja a falhoz. De nem √ļgy, ahogy mondjuk d√©dap√°inkr√≥l mes√©lt√©k, hogy a kismacsk√°kat el kellett int√©zni, hanem √ļgy, ahogy valaki direkt szadista m√≥don akar b√°ntani egy kis√°llatot. Legal√°bb m√°sf√©l emeletes magass√°gba haj√≠tja, a macska nekicsap√≥dik a falnak, azt√°n ugyanilyen magasb√≥l a betonra zuhan.

√Čn direkt √ļgy kezdtem el n√©zni a vide√≥t, hogy nem vettem fel a f√ľlhallgat√≥m, de m√©g √≠gy is hallottam a macska s√ľv√∂lt√©s√©t. √ögy kicsit k√∂nnyebb n√©zni, hogy tudod, Oscar k√©t t√∂r√∂tt l√°bbal √©s s√ļlyos lelki traum√°val ugyan, de t√ļl√©lte az √°llatk√≠nz√°st, viszont m√©g a tudatt√≥l sem lesz egy habostorta. Szerencs√©re nem is tudom a vide√≥t beilleszteni, √ļgyhogy csak √≠gy √≥vatosan linkelem Facebookr√≥l, t√©nyleg mindenki a saj√°t felelŇĎss√©g√©re kattintson, mert nekem macsk√°s felnŇĎtt emberk√©nt kedvem lett volna az eg√©sz asztalomat felbor√≠tani.

Sz√≥val igen, Oscar t√ļl√©lte, m√ļlt vas√°rnap megtal√°lt√°k a hat√≥s√°gok √©s az √°llatorvosi fot√≥k tan√ļs√°ga szerint is j√≥l van. Faridot viszont a vide√≥ alapj√°n feljelentette a Brigitte Bardot Alap√≠tv√°ny, √≠gy h√©tfŇĎn a b√≠r√≥s√°g elŇĎtt kellett magyar√°zkodnia, hogy pontosan mit √©s mi√©rt mŇĪvelt.

S√©t√°ltunk az utc√°n, megl√°ttam a macsk√°t, j√∂tt fel√©m, √©n meg gondolkod√°s n√©lk√ľl megtettem. Nem tudom, hogy kinek az √∂tlete volt, hogy felvegy√ľk.

Advertisement

Ami igaz√°b√≥l nem j√∂tt be, mert egy √©v b√∂rt√∂nre √≠t√©lt√©k a maxim√°lisan adhat√≥ kettŇĎbŇĎl. Az √ľgy√©sz a k√∂vetkezŇĎt mondta a t√°rgyal√°son Faridr√≥l:

A k√ľl√∂n√∂sen gonosz √©s szadista tette az eg√©sz bolyg√≥t elborzasztotta.

A t√°rgyal√°s alatt k√©tsz√°z √°llatv√©dŇĎ t√ľntetett meg a b√≠r√≥s√°g √©p√ľlete elŇĎtt. Kor√°bban egy online pet√≠ci√≥ban 40 ezer, m√°s forr√°sok szerint 260 ezer al√°√≠r√°s gyŇĪlt √∂ssze az√©rt, hogy a francia korm√°ny szigor√≠tsa az √°llatokkal szembeni kegyetlens√©g b√ľntet√©s√©t. Az al√°√≠r√°sokat megkapta a francia bel√ľgy-, √©s igazs√°g√ľgyminiszter is. Az √°llatk√≠nz√≥ v√©g√ľl nem kapta meg a maxim√°lis b√ľntet√©st, de a b√≠r√≥s√°g eltiltotta az √°llatok tart√°s√°t√≥l.

Advertisement

Farid csak ennyit tudott mondani a 20 Minutes nevŇĪ francia lapnak:

Nem tudom, mit gondolhattam. Egy idióta voltam. Sajnálom.

Forr√°sok: The Local, Telegraph, Examiner

Fotó: SPA Marseille Provance / Facebook