Falhoz vágta a macskát, posztolta a videót, egy év börtönt kapott

Illustration for article titled Falhoz vágta a macskát, posztolta a videót, egy év börtönt kapott

A 24 éves Farid Ghilas a marseille-i panelházak között sétálgatott, amikor meglátta a öthónapos Oscart. Megfogta a grabancánál és olyan magasra dobta az állatot, amennyire csak bírta. Farid maga posztolta a szadista videót Facebookra, de lecsaptak rá az állatvédők.

Advertisement

Szerencsére elém nem került a szörnyű videó, de az internetet, főleg a francia részét bejárta, ahogy egy panelház aljában egy férfi csak magyaráz és magyaráz a kamerának egy kiscicával a kezében, aztán megmarkolja és hozzácsapja a falhoz. De nem úgy, ahogy mondjuk dédapáinkról mesélték, hogy a kismacskákat el kellett intézni, hanem úgy, ahogy valaki direkt szadista módon akar bántani egy kisállatot. Legalább másfél emeletes magasságba hajítja, a macska nekicsapódik a falnak, aztán ugyanilyen magasból a betonra zuhan.

Én direkt úgy kezdtem el nézni a videót, hogy nem vettem fel a fülhallgatóm, de még így is hallottam a macska süvöltését. Úgy kicsit könnyebb nézni, hogy tudod, Oscar két törött lábbal és súlyos lelki traumával ugyan, de túlélte az állatkínzást, viszont még a tudattól sem lesz egy habostorta. Szerencsére nem is tudom a videót beilleszteni, úgyhogy csak így óvatosan linkelem Facebookról, tényleg mindenki a saját felelősségére kattintson, mert nekem macskás felnőtt emberként kedvem lett volna az egész asztalomat felborítani.

Advertisement
Illustration for article titled Falhoz vágta a macskát, posztolta a videót, egy év börtönt kapott

Szóval igen, Oscar túlélte, múlt vasárnap megtalálták a hatóságok és az állatorvosi fotók tanúsága szerint is jól van. Faridot viszont a videó alapján feljelentette a Brigitte Bardot Alapítvány, így hétfőn a bíróság előtt kellett magyarázkodnia, hogy pontosan mit és miért művelt.

Sétáltunk az utcán, megláttam a macskát, jött felém, én meg gondolkodás nélkül megtettem. Nem tudom, hogy kinek az ötlete volt, hogy felvegyük.

Advertisement

Ami igazából nem jött be, mert egy év börtönre ítélték a maximálisan adható kettőből. Az ügyész a következőt mondta a tárgyaláson Faridról:

A különösen gonosz és szadista tette az egész bolygót elborzasztotta.

A tárgyalás alatt kétszáz állatvédő tüntetett meg a bíróság épülete előtt. Korábban egy online petícióban 40 ezer, más források szerint 260 ezer aláírás gyűlt össze azért, hogy a francia kormány szigorítsa az állatokkal szembeni kegyetlenség büntetését. Az aláírásokat megkapta a francia belügy-, és igazságügyminiszter is. Az állatkínzó végül nem kapta meg a maximális büntetést, de a bíróság eltiltotta az állatok tartásától.

Advertisement

Farid csak ennyit tudott mondani a 20 Minutes nevű francia lapnak:

Nem tudom, mit gondolhattam. Egy idióta voltam. Sajnálom.

Források: The Local, Telegraph, Examiner

Fotó: SPA Marseille Provance / Facebook

Share This Story

Get our newsletter