This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Fábry: egy kicsit diszkrétebb pénzlapátolás a klientúrának

Illustration for article titled ​Fábry: egy kicsit diszkrétebb pénzlapátolás a klientúrának

A viccmester egyre kevésbé szimpatizál a kormánnyal, fideszes gyózelem esetén azt reméli, hogy diszkrétebben fog lopni a Fidesz.

Advertisement

Egészen jó interjút adott az Origónak az Egyetlen Vicces Magyar Showman. A vállaltan fideszes humorista ebben a kormányhoz fűződő viszonyáról is beszélt, szinte öncsonktó őszinteséggel:

A jelenlegi kormánnyal én ugyan egyre kevésbé szimpatizálok, de az ellenajánlattal még kevésbé. Az én szlogenem régen is úgy hangzott, hogy Orbán-párti vagyok, Horn Gyulához képest, ugyanakkor a mostani kormányzat bizonyos intézkedéseivel szemben vannak ellenérezéseim. Most viszont olyan gyűlölettel teli és méltatlan időszak elé nézünk, hogy én legfeljebb finom jelzéseket adok, de feltűrt ingujjal, mondjuk így, nem kívánok részt venni semmilyen kampányban. De az új „ajánlatot", amely ugyanakkor egyben a régi ajánlat, minden szempontból elképzelhetetlennek tartom, és számos fórumon elmondtam, hogy bűnözőknek tartom a vezetőit. A trafikügytől, a kultúrában látott, elefánt a porcelánboltban-jellegű lépésektől persze én sem voltam rettenetesen boldog, remélem azonban, ha megint bizalmat kapnak a mostaniak, akkor megkezdődik egyfajta kisimulás, hátradőlés, valamifajta rendezése a soroknak, egy kicsit diszkrétebb pénzlapátolás a klientúrának, miközben elindul a vállalhatatlan káderektől való megszabadulás.

Advertisement

Igazi opitimizmusra vall azt gondolni, hogy akik négy évig őrült tempóban loptak, azok az újabb négy év lehetőségétől csodamódra le fognak higgadni, és a még akadálytalanabb pénztalicskázás helyett csak finoman fognak lapátolni.

(fotó: Gömör Tamás)

Share This Story

Get our newsletter