Ezzel biztosítaná be magát a Médiatanács, ha bukna a Fidesz?

Eljárást indítottak a Magyar Televízió ellen, amiatt a híradós miatt, aki egyszer csak elkezdte gyalázni a hírportálokat, amelyek nem eléggé pozitívan írnak a kormány sikereiről. Hirtelen egyre többen kezdenek normálisan viselkedni, ennél rosszabb hírt nem kaphatna a kormány.

Teljesen normális lenne, hogy egy ilyen megdöbbentő és a "közszolgálati híradó" kifejezést bakanccsal taposó akcióért eljárást indítanak. Csakhogy ha minimálisan is komolyan vették volna azt, amiért léteznek, eljárások seregének kellett volna indulnia azóta, hogy a közszolgálati tévé az első médiaháború legsötétebb pillanatait is alulmúló módon a propagandagépezet eszközévé vált. De nem indultak ilyen vizsgálatok. Most bezzeg, amikor hirtelen elképzelhetővé vált, hogy valamikor megbukik az örökösnek képzelt Rolex Együttműködés Rendszere, hogy, hogy nem, a Médiatanács egyből megérezte, hogy valami büdös dolog zajlik. Ez baj? Hát a legkevésbé sem, hiszen minimum jogos dolog kivizsgálni, amit Németh Balázs művelt.

Advertisement

Ám az nyilvánvaló, hogy ez nem Németh Balázs magánakciója volt, erről a műsorblokkról egészen biztosan tudnia kellett a Híradó és a vonatkozó főszerkesztőség vezetőinek. Ha tehát csak Németh szerepét vizsgálják, az eredmény akkor is hazugság lesz, ha mondjuk elmeszelik vagy kirúgják őt. Az eset ráadásul nem elszigetelt, ez a tónus és ez a nyílt, a Hír Tv-t messze felülmúlóan agresszív pártpropaganda évek óta jellemzi a közszolgálati tévét és a Híradót különösen. A Médiatanács közleményében az áll, hogy az eljárás a Magyar Televízióval szemben indul, vagyis elvileg nem kizárt, hogy végigmenjenek a teljes felelősségi láncon. Izgalmas lesz nézni 2015 elején, hogy tényleg így történik-e. De azt egyszerre vicces és biztató látni, hogy néhány tüntetés és pár kormányzati-habonyológiai balfácánság elég volt ahhoz, hogy mocorogni kezdjenek az államgépezet csavarjainak demokratikus reflexei.

Németh Balázs amúgy nem mezei híradós, hanem az MTI Híradócentrum főszerkesztője. A közsszolgálatiság szobra Németh Lajos meteorológus fia, feleségének pedig két trafikja van.

Advertisement

Ha nem ismernéd őket, ők a Médiatanács tagjai:

Advertisement

(via hvg.hu)

Share This Story