Elj√°r√°st ind√≠tottak a Magyar Telev√≠zi√≥ ellen, amiatt a h√≠rad√≥s miatt, aki egyszer csak elkezdte gyal√°zni a h√≠rport√°lokat, amelyek nem el√©gg√© pozit√≠van √≠rnak a korm√°ny sikereirŇĎl. Hirtelen egyre t√∂bben kezdenek norm√°lisan viselkedni, enn√©l rosszabb h√≠rt nem kaphatna a korm√°ny.

Teljesen norm√°lis lenne, hogy egy ilyen megd√∂bbentŇĎ √©s a "k√∂zszolg√°lati h√≠rad√≥" kifejez√©st bakanccsal tapos√≥ akci√≥√©rt elj√°r√°st ind√≠tanak. Csakhogy ha minim√°lisan is komolyan vett√©k volna azt, ami√©rt l√©teznek, elj√°r√°sok sereg√©nek kellett volna indulnia az√≥ta, hogy a k√∂zszolg√°lati t√©v√© az elsŇĎ m√©diah√°bor√ļ legs√∂t√©tebb pillanatait is alulm√ļl√≥ m√≥don a propagandag√©pezet eszk√∂z√©v√© v√°lt. De nem indultak ilyen vizsg√°latok. Most bezzeg, amikor hirtelen elk√©pzelhetŇĎv√© v√°lt, hogy valamikor megbukik az √∂r√∂k√∂snek k√©pzelt Rolex Egy√ľttmŇĪk√∂d√©s Rendszere, hogy, hogy nem, a M√©diatan√°cs egybŇĎl meg√©rezte, hogy valami b√ľd√∂s dolog zajlik. Ez baj? H√°t a legkev√©sb√© sem, hiszen minimum jogos dolog kivizsg√°lni, amit N√©meth Bal√°zs mŇĪvelt.

√Ām az nyilv√°nval√≥, hogy ez nem N√©meth Bal√°zs mag√°nakci√≥ja volt, errŇĎl a mŇĪsorblokkr√≥l eg√©szen biztosan tudnia kellett a H√≠rad√≥ √©s a vonatkoz√≥ fŇĎszerkesztŇĎs√©g vezetŇĎinek. Ha teh√°t csak N√©meth szerep√©t vizsg√°lj√°k, az eredm√©ny akkor is hazugs√°g lesz, ha mondjuk elmeszelik vagy kir√ļgj√°k ŇĎt. Az eset r√°ad√°sul nem elszigetelt, ez a t√≥nus √©s ez a ny√≠lt, a H√≠r Tv-t messze fel√ľlm√ļl√≥an agressz√≠v p√°rtpropaganda √©vek √≥ta jellemzi a k√∂zszolg√°lati t√©v√©t √©s a H√≠rad√≥t k√ľl√∂n√∂sen. A M√©diatan√°cs k√∂zlem√©ny√©ben az √°ll, hogy az elj√°r√°s a Magyar Telev√≠zi√≥val szemben indul, vagyis elvileg nem kiz√°rt, hogy v√©gigmenjenek a teljes felelŇĎss√©gi l√°ncon. Izgalmas lesz n√©zni 2015 elej√©n, hogy t√©nyleg √≠gy t√∂rt√©nik-e. De azt egyszerre vicces √©s biztat√≥ l√°tni, hogy n√©h√°ny t√ľntet√©s √©s p√°r korm√°nyzati-habonyol√≥giai balf√°c√°ns√°g el√©g volt ahhoz, hogy mocorogni kezdjenek az √°llamg√©pezet csavarjainak demokratikus reflexei.

Advertisement

N√©meth Bal√°zs am√ļgy nem mezei h√≠rad√≥s, hanem az MTI H√≠rad√≥centrum fŇĎszerkesztŇĎje. A k√∂zsszolg√°latis√°g szobra N√©meth Lajos meteorol√≥gus fia, feles√©g√©nek pedig k√©t trafikja van.

Advertisement

Ha nem ismern√©d ŇĎket, ŇĎk a M√©diatan√°cs tagjai:

Advertisement

(via hvg.hu)