Az autó szerda óta állt az A4-es autópályán, 30 kilométerre a magyar határtól. Szlovák feliratok voltak rajta, de a rendszáma Z-s magyar. Ezt egy román állampolgár váltotta ki Kecskeméten.

Hogy pontosan h√°ny menek√ľlt fulladt meg benne, nem tudni, a h√≠rek 20-50 szerencs√©tlenrŇĎl sz√≥lnak. A sofŇĎr elmenek√ľlt. Ausztri√°ban v√°ls√°gst√°b alakult, felvett√©k a kapcsolatot a magyar hat√≥s√°gokkal is. L√°z√°r J√°nos azt mondta d√©lut√°n, hogy az osztr√°k rendŇĎrs√©g t√°j√©koztatta a magyar rendŇĎrs√©get, √©s a t√∂rt√©ntek felder√≠t√©s√©hez, az elk√∂vetŇĎk elfog√°s√°hoz sz√ľks√©ges l√©p√©seket k√∂z√∂sen teszik meg. A rendk√≠v√ľli eset is r√°vil√°g√≠t arra, hogy a bev√°ndorl√°si helyzet nagym√©rt√©kben romlott az elm√ļlt hetekben, mondta a Minisztereln√∂ks√©g-miniszter.

A burgenlandi rendŇĎrs√©g sz√≥vivŇĎje ‚Äúsz√∂rnyŇĪ bŇĪncselekm√©nyrŇĎl‚ÄĚ besz√©lt. Johanna Mikl-Leitner osztr√°k bel√ľgyminiszter azt mondta: a trag√©dia mindannyiukat megrend√≠tette, az embercsemp√©szek pedig ‚ÄúbŇĪn√∂zŇĎk, akik nem a menek√ľltek megseg√≠t√©s√©ben, hanem csakis a profitban √©rdekeltek‚ÄĚ. Az osztr√°k bel√ľgyminiszter z√©r√≥ toleranci√°t hirdetett az embercsemp√©szekkel szemben, akiknek egytŇĎl egyig a r√°cs m√∂g√∂tt a hely√ľk.

[via MTI, Index]