Ezzel a teherautóval öltek meg több tucatnyi menekültet az embercsempészek

Az autó szerda óta állt az A4-es autópályán, 30 kilométerre a magyar határtól. Szlovák feliratok voltak rajta, de a rendszáma Z-s magyar. Ezt egy román állampolgár váltotta ki Kecskeméten.

Advertisement

Hogy pontosan hány menekült fulladt meg benne, nem tudni, a hírek 20-50 szerencsétlenről szólnak. A sofőr elmenekült. Ausztriában válságstáb alakult, felvették a kapcsolatot a magyar hatóságokkal is. Lázár János azt mondta délután, hogy az osztrák rendőrség tájékoztatta a magyar rendőrséget, és a történtek felderítéséhez, az elkövetők elfogásához szükséges lépéseket közösen teszik meg. A rendkívüli eset is rávilágít arra, hogy a bevándorlási helyzet nagymértékben romlott az elmúlt hetekben, mondta a Miniszterelnökség-miniszter.

A burgenlandi rendőrség szóvivője “szörnyű bűncselekményről” beszélt. Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter azt mondta: a tragédia mindannyiukat megrendítette, az embercsempészek pedig “bűnözők, akik nem a menekültek megsegítésében, hanem csakis a profitban érdekeltek”. Az osztrák belügyminiszter zéró toleranciát hirdetett az embercsempészekkel szemben, akiknek egytől egyig a rács mögött a helyük.

Advertisement

[via MTI, Index]

Share This Story

Get our newsletter