Egy hacker most bebizony√≠totta, hogy a FinFisher nevŇĪ szoftverrel olvassa a leveleidet √©s hallgatja le a besz√©lget√©seidet a magyar titkoszolg√°lat.

Egy ‚ÄěPhineas Fisher" √°lnevŇĪ felhaszn√°l√≥ behatolt a hirhedt k√©mprogramot gy√°rt√≥ c√©g egyik szerver√©re, √©s mindent publik√°lt, amit ott tal√°lt. T√∂bbek k√∂z√∂tt az √ľgyfelekkel folytatott levelez√©sbŇĎl kiszedett orsz√°g- √©s c√©gneveket. EbbŇĎl az der√ľl ki, hogy a Nemzetbiztons√°gi Szakszolg√°latt√≥l egy bizonyos Balogh P√©ter volt a kapcsolattart√≥ a gy√°rt√≥ Gamma Grouppal.

√Čs hogy mi a FinFisher? Ezt √≠rja az √Ātl√°tsz√≥ cikke:

a Finfisher egy kifinomult, fejlett k√©mprogram, amelyet nem mutatnak ki a v√≠rusirt√≥ programok, √©s mindenhez hozz√°f√©r√©st biztos√≠t a fertŇĎz√∂tt sz√°m√≠t√≥g√©peken, bele√©rtve a k√≥dolt emaileket √©s f√°jlokat, valamint az IP-alap√ļ telefonh√≠v√°sokat is, √≠gy m√©g a biztons√°gosan, k√≥doltan kommunik√°l√≥ felhaszn√°l√≥k titkait is kompromitt√°lhatja.

Advertisement

Rajtunk k√≠v√ľl az √ľgyfelek k√∂z√∂tt van a bahreini, katari, bosny√°k, vietnami, nig√©riai, mongol titkosszolg√°lat, a holland rendŇĎrs√©g, √©s t√∂bb mag√°nc√©g is.