Internet ide, formanyomtatv√°nyok oda, ha az ember az OTP-ben meg akarja v√°ltoztatni √©rtes√≠t√©si c√≠m√©t, akkor tollbamond√°s√≥ra k√∂vetkezik, s√ľllyesztett √ľl√©spoz√≠ci√≥ban.

Hogy ker√ľl az ember abba az √©lethelyzetbe 2014 tavasz√°n, hogy egy OTP-fi√≥kban kelljen idŇĎt t√∂ltenie? √ögy, hogy banki ig√©nyei egy √∂t√©ves gyerek√©vel vetekednek, k√°rty√°j√°t kiz√°r√≥lag az internetrŇĎl √∂sszev√°s√°rolt biszbaszok kifizet√©s√©re haszn√°lja, √©s √©pp √ļj c√≠me van, ahov√° meg szeretn√© kapni √ļj bankk√°rty√°j√°t. Illetve az arr√≥l sz√≥l√≥ √©rtes√≠tŇĎt, hiszen ez nem Amerika.

Gondolhatn√°nk, hogy mindez a neten is elint√©zhetŇĎ, de az elsŇĎ vicces csavart ide rejtett√©k: √ļgy csak akkor tudunk c√≠met v√°ltoztatni, ha a havi egyenleg√©rtes√≠tŇĎt pap√≠ron, bor√≠t√©kban, c√≠m√ľnkre kipost√°zva k√©rj√ľk, ha ezzel szemben idŇĎnk√©nt let√∂lt√∂getj√ľk ŇĎket PDF-ben, akkor be kell f√°radni a fi√≥kba. Komolyan.

Bef√°radtam, r√∂gt√∂n a N√°dor utcai Hal√°lcsillagba, ahol piros robog√≥kkal szokt√°k foglalni az utc√°n a helyet a 600-as fŇĎn√∂ki Merciknek. A Hal√°lcsillag f√∂ldszintj√©n tal√°lhat√≥ bankfi√≥kn√°l hetvenes-nyolcvanas √©vekbelibb hely a hetvenes-nyolcvanas √©vekben sem l√©tezhetett, annyira t√∂k√©letes, hogy a rengeteg s√∂t√©t fa, az alum√≠nium ajt√≥nyit√≥k √©s a ronda l√°mp√°k mellett m√©g az OTP minimum t√≠z √©ve lecser√©lt log√≥ja is ott van a falakon.

Az √ľgyint√©zŇĎ elŇĎtt s√ľllyesztett poz√≠ci√≥ban lehet helyet foglalni, testmagass√°gommal eddig D√©l-Szud√°n √©gimeszelŇĎk lakta fŇĎv√°ros√°n k√≠v√ľl m√°shol nem √©reztem m√©g magam t√∂rp√©nek, itt viszont azonnal. Megszeppent b√©kaperspekt√≠v√°b√≥l szeml√©ltem a csinos, szŇĎke nŇĎt, aki, miut√°n mondtam, hogy az √©rtes√≠t√©si c√≠memet szeretn√©m megv√°ltoztatni, mondta, hogy h√°t ehhez √≠rni kell, √°tny√ļjtott egy feh√©r lapot, √©n pedig k√∂pni-nyelni nem tudtam, megragadtam a goly√≥stollat, ami azon a rug√≥s baszon van, √©s elkezdtem √≠rni.

Advertisement

‚Äď T√© √≥t√©p√© ‚Äď kezdte a nŇĎ, majd mondta tov√°bb: alul√≠rott Orosz P√©ter, k√©rem, bla bla bla. A g√©pbŇĎl sz√©pen v√©gigdikt√°lta a sz√°mlasz√°mon, j√≥l meglepŇĎd√∂tt, amikor mondtam neki, hogy term√©szetesen tudom fejbŇĎl, j√∂het a t√∂bbi.

ZsigerbŇĎl gyŇĪl√∂l√∂k goly√≥stollal √≠rni, a k√©kesfekete tint√°j√ļ, 0,37 mm-es (update: term√©szetesen 0,38-as) hegyŇĪ Uni-Ball Signo t√≠pus√ļ zsel√©s toll az egyetlen eszk√∂z, amivel rendesen √≠rni lehet, ennek megfelelŇĎen minden betŇĪ k√≠nszenved√©s volt, kellemetlen √°komb√°komok lettek, pont olyanok, mint egy szer√©ny k√©pess√©gŇĪ nebul√≥ tollbamond√°s-gyakorlat√°n a betŇĪk, ez mondjuk t√∂k√©letesen adekv√°t volt a s√ľllyesztett, kisiskol√°ss√° t√©vŇĎ √ľl√©spoz√≠ci√≥ban. Nem seg√≠tett, hogy ebben az √©vben √∂sszesen nem √≠rtam m√©g ennyit k√©zzel.

Advertisement

Mes√©s √©rkeztetŇĎpecs√©tet kaptam nevets√©ges krikszkrakszaim al√°, mosolyogva elb√ļcs√ļztunk, majd kil√©ptem a hŇĪv√∂s esŇĎbe. Fantasztikus √©lm√©ny volt, √©s egy fill√©rembe nem ker√ľlt.