Kurzusművész akarok lenni, remélem, ezzel megválottam a bérletem a Magyar Művészeti Akadémiára. Közben arra is rájöttem, honnan vette Orbán csapata ezt a dolgozózást.

A művem címe természetesen:

Keményen dolgozó kisember

Az egyébként megvolt, hogy Orbánék honnan vették a keményen dolgozó ember jólétét?

Egy diafilmről.

Én leginkább keményen dolgozó embereknek hívom őket. A következő éveknek róluk, a mindennap dolgozó, keményen dolgozó emberekről és családjaikról kell szólniuk.

Ezekkel a mondatokkal jelezte Orbán miniszterelnök az évértékelőjében, hogy újabb korszak köszöntött be a kormányzati kommunikációban. És tényleg, azóta minden minisztériumi sajtóosztály és tetszőleges témában megszólaltatott szóvivő + Rogán Antal a dolgozó emberekről és az ő jólétükről is értekezik egyet.

Advertisement

Az az első orbáni pillanatban nyilvánvaló volt, hogy az inspirációt ehhez megint csak Kádár János adta. De Vakkomondor mikroblogger azt is kitúrta, hogy konkrétan honnan származhat a gondolat, hogy a rendszer lényege a dolgozók jóléte. A Magyar Diafilmgyártó Válllalat "Mi a szocializmus?" című diafilmjéről.

És azt is tudod, kikről feledkezik meg már megint a kormánypropaganda? A hétköznapok névtelen hőseiről, akik legalább olyan kitartást igénylő tevékenységet végeznek, mint egy bányász, és az egészségüket is kockáztatják ezzel. Répávalleszúrtnyúl gondolt rájuk is: