This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Demszky Gábor is fejest ugrott a budapesti főpolgármester-castingba

Illustration for article titled Demszky Gábor is fejest ugrott a budapesti főpolgármester-castingba

Ezúttal ő castingol, és nem őt castingolják. Demszky bejelentkezett, a Népszabadság mai száma szerint neki is van ötlete. Sosem találjátok el, szerinte ki legyen az a friss név, aki a győzelem vizére navigálhatná a budapesti ellenzék gyorsnaszádját.

Advertisement

Mielőtt Demszky nyomán ledobnám az atombombát egy gyors körkép a budapesti ellenzék, a főpolgármestel-jelölt-jelöltek jelenlegi helyzeréről, amit az Index tegnapi cikke kiválóan foglalt össze.

Balázsovits Lajos A színész nevét még Gyurcsány Ferenc dobta be. Az Együtt-PM támogatná, az MSZP még gondolkozik.

Advertisement

Horváth Csaba Két kézzel kapaszkodik a jelöltségbe, miközben saját pártja kerek-perec kijelentette, hogy akár mást is támogatnának.

Bajnai Gordon Az MSZP elfogadná, de hónapok óta bejelentette, hogy nem érdekli a pozíció.

Advertisement

Karácsony Gergely Lásd Bajnai Gordon, ő Zuglóban építkezne.

Demszky Gábor ma reggel a Népszabadság szerint Bokros Lajost javasolta a főpolgármester-jelölti posztra. Demszky szerint vele van esélye az ellenzéknek legyőzni Tarlóst a fővárosban. Bár a volt főpolgármester 2010 óta keveset nyilatkozik, a közös főpolgármester-jelöltek névsorát és az ellenzék állapotát látva most mégis úgy érezte, kötelessége megszólalni.

Advertisement

Ilyen egy igazi demokrata!

Kép: Fotoklikk

Share This Story

Get our newsletter