Váratlan videóbeszédben tett hitet az antalli program mellett. Bajnai-Antall Gordon József új szlogenje a "rendszerváltás 2.0".

Advertisement

Egyszerre két legyet ütött egy csapásra ma Bajnai Gordon: kiütötte a nyeregből Harrach Pétert, akinek szinte monopóliuma volt már az altató beszédek elmondására, illetve nyitott a mérsékelt jobboldaliak felé. Kár, hogy ha a mérsékelt jobboldaliak, ha testileg bármennyire is hasonlítanak rám, szintén el fognak aludni az íróasztaluknál, és nem hallanak belőle semmit. Én sem tudok most felidéznie egy sort sem, de halványan emlékszem, hogy mielőtt belezuhantam volna a bársonyos öntudatlanságba, arról volt szó, hogy Orbán Viktor egy igazi anti-Antall, míg Bajnai Gordon egy igazi Antall-Antall. Most kiírok belőle egy statégiailag fontos helyen elhangzó mondatot:

2014 után a rendszerváltás 2.0-ás verzióját ugyanúgy az antalli program keretében kell és érdemes futttanunk majd. Demokratikus jogállam, szolidáris piacgazdaság, euroatlanti integráció, egészséges, befogadó nemzettudat.

Advertisement

Ha mérsékelt jobbos szavazó lennék, most venném fel a régi Kónya Imre-álarcomat és mennék ki az utcára egy Együtt-zászlóval. Én most már csak arra vagyok kiváncsi, hogy akkor ki lesz a Rendszerváltó Erők Új Für Lajosa, Schamschula Györgye és Boross Pétere.

Share This Story

Get our newsletter