This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ezt nem láttuk jönni: a Fidesznek van Nemzeti Űrstratégiája!

Illustration for article titled Ezt nem láttuk jönni: a Fidesznek van Nemzeti Űrstratégiája!

Nem vicc, most jött közleményben. Kisérletképpen most te döntheted el, merre forduljon a piros-fehér-zöld rakéta orra! Írj kormánystratégiát!

KÖZLEMÉNY

Elkészült a Nemzeti Űrstratégia terve

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nemrégiben előkészítette a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó Nemzeti Űrstratégiát, amelyet a közeljövőben a kormány elé terjeszt – mondta el Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára 2013. október 9-én, Budapesten, a Magyar Űripari Klaszter (HUNSPACE) konferenciáján.

Advertisement

A fülkeforradalom óta talán ez volt a legerősebb nyitómondat kormányzati sajtóközleményben. Annyira erős, hogy nem is akartam egy betűnyit sem tovább olvasni, hanem egyből hozzátok fordulok, hogy játssszunk egyet. A játék annyi, hogy folytasd a sajtóközleményt, elképzelve, hogy az eddigi tapasztalataid alapján mik lehetnek a kormány Nemzeti Űrstratégiájában!

Szavazati jogot a később felfedezendő bolygók lakóinak? 20 százalékos napfolttevékenység-csökkentést? A Jupiter az új Moszkva, nekünk egy gázbolygóról ne dirigáljanak? Zsigó Róbert-klónok művelik meg Mars felszínét? Ki tudja, mi van a Nemzeti Űrstratégiában? Remélem, te igen.

Advertisement

[fotó: lhsn.hu]

Share This Story

Get our newsletter